Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ruşii vor televiziune de propagandă în România. Intrarea pe piaţă, pe masa CNA (presă)

televiziune

CNA a amânat intrarea televiziunii pro-ruse RTR pe piața audiovizualului din România. Membri ai CNA l-ar fi dat afară din sala de şedinţe, pe 10 august, pe reprezentantul Russia 1 în Republica Moldova, Sergheev Evghenii, potrivit Forbes.

Omul de afaceri a fost invitat să părăsească şedinţa de către Dorina Rusu și Răsvan Popescu, invocându-se cutuma CNA de a dezbate subiectele, după audieri, în lipsa solicitanților.

Citeşte şi: ATAC la Nicuşor Dan după referendumul din USR: 'Dezavuăm telenovela demisiei cu revenire'

Audierile din 10 august au început cu Veaceslav Hristea, care s-a prezentat în fața CNA ca fiind administratorul companiei din Iași Telecontent Productions. Acesta a explicat că televiziunea va fi una generalistă, cu filme și seriale de producție românească și buletine de știri, cu emisiuni matinale în cursul săptămânii și în week-end.

În fața CNA au mai fost prezenți, printre alții, Luminița Popa, producătoarea emisiunii matinale la RTR Moldova, prezentată ca producător general la RTR Iași, și Bogdan Hrincu, de la compania O-Video din România, care va asigura „serviciul tehnic și echipamentele de studio”, mai scriu jurnaliştii Forbes.

Citeşte şi: Dan Andronic RUPE TĂCEREA. Dezvăluiri BOMBĂ despre legătura lui Liviu Dragnea cu COLDEA

„Intenționăm să fim un post apolitic. Punem accent pe divertisment. Vom prezenta subiecte românești, despre diaspora moldovenească din România. Televiziunea va fi adresată publicului din România, cu emisiuni variante, rusești și românești”, au spus, printre altele, reprezentanții RTR în cadrul audierilor.

Amânarea votului pe cererea de licență propusă de Răsvan Popescu a întrunit acordul a șapte membri CNA: Răsvan Popescu, Dorina Rusu, Laura Georgescu, Monica Gubernat, Vasile Buda, Orsolya Borsos și Florin Gabrea. Gabriel Tufeanu a votat „împotrivă”. Următoarea ședință a autorității ar putea avea loc la finalul lunii august, dacă nu, cu certitudine în septembrie.

Compania din Iași, care susține proiectul RTR, este deținută de TV Content SRL din Chișinău, deținută la rândul său de Sergheev Evghenii 50% și Stetco Victor – 50%. TV Content SRL operează RTR Moldova, care transmite programele televiziunii de stat rusești Russia 1.

Citeşte şi: Un nou caz BOUREANU: Un medic celebru a fost TÂRÂT pe jos de poliţişti - VIDEO .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.