Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RUŞINOS E din nou SCANDAL în Biserica Ortodoxă: A jucat banii mănăstirii la păcănele

e-communio.ro
biserica

E din nou scandal în Biserica Ortodoxă Română (BOR). Un stareţ a făcut pur şi simplu de râs Casa Domnului. A jucat la păcănele banii Bisericii. Acesta şi-a înglodat în datorii propria mănăstire din cauza apucăturilor pe care le are. A pierdut zeci de mii de euro la jocuri de noroc şi acum mănăstirea trebuie să plătească toate daunele.

Cum s-a ajuns la o asemenea situaţie? 60.000 de euro a luat fostul staret, Vitalie Victorin Danciu de la Gabriel Gherghesanu, iar acum manastirea trebuie sa ii dea inapoi, dupa ce pagubitul a dat in judecata Mitropolia Moldovei si Bucovinei, anunţă bzi.ro.

Citeşte şi: Cât de bogată este 'Prima Doamnă a infernului': Duce o viață de lux în timp ce SIRIENII mor cu zile

Totul a inceput in august 2012, cand Gabriel Gherghesanu a fost de acord sa ii dea staretului Vitalie 53.000 de euro, de care fata bisericeasca sustinea ca are urgenta nevoie ca sa plateasca utilitatile restante ale manastirii si diverse lucrari de restaurare. Banii erau însă cheltuiţi la pacanele. Prima datorie trebuia platita pana la 30 mai 2013. Intre timp, Gherghesanu i-a mai dat 7.000 de euro staretului. Functionarul din Primaria Iasi sustine ca avea banii de la fiul sau, care lucra in Austria.

Pentru ca nu a fost rambursat la scadenta, Gherghesanu l-a pus pe staret sa dea in scris o dovada ca ii datoreaza 60.000 de euro. Ceea ce Vitalie a facut si documentul a fost semnat de staret si parafat cu stampila Manastirii Golia. Cum tot mai multa lumea se plangea de starerul Vitalie, conducerea Mitropoliei Modovei a hotarat sa-l mute disciplinar si a incercat sa-l impace si pagubit. Functionarul nu si-a vazut banii inapoi şi s-a dus in instanta, unde a obtinut o decizie definitiva si executorie impotriva manastirii, care trebuia astfel executata silit pentru acoperirea datoriei. Clericii au negociat si s-au inteles sa plateasca in rate. Totul a fost parafat la notar. Manastirea Golia trebuie sa plateasca lunar o rata de aproape 4.000 de euro pana la stingerea debitului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.