Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RUŞINOS Şefa unei instituţii râde de femei: 'O femeie nu poate fi MOTOSTIVUITOR' - greşeli GRAVE de exprimare / VIDEO ŞOC

www.windturbinesyndrome.com
rusine

Şefa unei instituţii a reuşit să se facă de râs în doar câteva secunde. După ce guvernanții ne-au surprins cu "pamblică" și "genunche", acum aflam noi termeni din limba română. Știati că există femeia motostivuitor? Normal că nu, dar şefa Agenţiei Naţionale pentru Egalitate de Șanse între femei şi bărbaţi, Graţiela Drăghici reinventează limba română. Declaraţia sa a umplut rețelele de socializare cu sute de comentarii critice, informează B1 TV.

Citește și: Halep devine ‘colega’ Sharapovei: Ce sponsor și-a ales jucătoarea

”Statul poate trage semnal din perspectiva unor stereotipuri legate de meserii masculinizante. De ce o femeie nu poate fi motostivuitor? Pentru că sunt, dar sunt putine. De ce un barbat nu poate fi om de servici?”, a declarat Graţiela Drăghici.

Citeşte şi: Propunere incredibilă a ministrului Finanţelor pentru Patriarhul Daniel: 'Putem discuta la slujba de duminică'

În realitate, nu există meserie de motostivuitor, așa cum consideră șefa a Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați. Acest cuvânt se referă la o mașină acționată de un motor. Iar corect se spune „om de serviciu”, adică o persoană angrenata sau angajată să facă un anumit tip de serviciu, nu ”om de servici”. Cuvântul „servici” se referă la serviciul de ceai, de exemplu. Declaraţiile facute de secretarul de stat, o apropiată a Guvernului Dancilă, au stârnit reacții hilare ale utilizatorilor de Facebook, acolo unde a și fost postat interviul. "Știi ce este un motostivuitor? După ce vei afla vei sti de ce nu poate fi o femeie sau un bărbat motostivuitor. Habar n-au de nimic și nu au habar nici ce și de ce guvernează!", scrie unul dintre utilizatori.

Un alt comentariu punctează: "Aș vrea să văd o femeie motostivuitor. Oare cum arată?" Iar un alt utilizator se întreaba și el: "Cum ??de ce nu poate fi motostivuitor??și ne mirăm ca am ajuns la sapă de lemn !!!.".

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.