Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ruslan Popov, șeful adjunct al Procuraturii din Republica Moldova a fost reținut în această dimineață pentru îmbogățire ilicită

stiri.md
ruslan popov

UPDATE // 12:05 // Procuratura Anticorupție exercită urmărirea penală în cauza penală pornită pentru îmbogățire ilicită în care este vizat adjunctul procurorului general - suspendat, Ruslan Popov. Informația a fost confirmată pentru IPN de către procurorul general interimar, Dumitru Robu.

„În prezent, de către grupul de urmărire penală constituit pe caz se efectuează acțiuni de urmărire penală indispensabile pentru astfel de categorii de infracțiuni. Ținând cont de unele aspecte ale anchetei și pentru a nu periclita buna desfășurate a urmăririi penale, rezultatele acțiunilor vor fi aduse la cunoștințe in timp util de către conducătorul grupului de urmărire penală”, a precizat Dumitru Robu.

Procurorul a mai menționat că dosarul a fost pornit ca rezultat al analizei informațiilor apărute în cadrul investigațiilor jurnalistice și probelor acumulate pe caz.

UPDATE // 10:51 // În prezent organele de drept efectuează percheziții la domiciliul acestuia din Mileștii Mici.

Știrea Inițială

Ruslan Popov, șeful adjunct al PG suspendat, a fost reținut în această dimineață de către procurorii anticorupție și ofițerii SIS, susțin sursele Deschide.MD. Popov ar fi vizat într-un dosar pentru îmbogățire ilicită.

Este de menționat că acum trei zile Ruslan Popov a fost suspendat din funcția de șef adjunct al PG, după ce procurorul anticorupție, Victor Furtună, a decis pornirea urmăririi penale împotriva Procurorului General, Alexandr Stoianoglo.

Amintim că procurorul General suspendat, Alexandr Stoianoglo, a fost reținut marți, 5 octombrie 2021, pentru 72 de ore, iar ieri instanța de judecată a emis un mandat de arest pentru 30 de zile de arest la domiciliu pe numele lui Stoianoglo.

Acesta este acuzat de abuz în serviciu, exces de putere și depășirea atribuțiilor de serviciu, coruperea pasivă și darea de declarații mincinoase în fața unui organ competent.

Anul trecut, Centrul de Investigaţii Jurnalistice a publicat câteva anchete despre averea şi presupusele afaceri camuflate ale lui Ruslan Popov. La 23 ianuarie 2020, la o zi de la publicarea anchetei despre averea lui Popov, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a cerut Autorității Naționale de Integritate să verifice averea adjunctului său, Ruslan Popov. Procuratura Generală a anunțat că Stoianoglo a luat această decizie chiar la solicitarea lui Ruslan Popov, care, la rândul său a calificat că informațiile despre el sunt denigratoare și atentează la onoarea dânsului și a familiei. Procurorul a acționat în judecată Centrul de Investigații Jurnalistice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.