Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusofonii din Republica Moldova au vandalizat Cimitirul Eroilor Români cu literele 'V' și 'Z', care reprezintă simbolurile agresiunii Rusiei în Ucraina

deschide.md
cimitir eroi vandalizat moldova

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene și Inspectoratul General al Poliției condamnă vehement actele de vandalism care au avut loc recent la Cimitirul Eroilor Români căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial din localitatea Fălești, conform deschide.md.

„Vandalizarea acestor monumente funerare reprezintă un atac barbar și o provocare la adresa întregii societăți. Condamnăm cu fermitate această acțiune iar instituțiile abilitate ale Republicii Moldova vor investiga aceste cazuri revoltătoare de vandalism într-un mod cât mai transparent și operativ”, se arată într-un comunicat al MEIE.

Totodată, IGP anunță că oamenii legii întreprind un șir de măsuri speciale de investigație și urmărire penală la identificarea și reținerea persoanelor care au comis infracţiunea de vandalism.

„Inspectoratul General al Poliției condamnă ferm aceste fapte ilicite și provocatoare și întreprinde toate măsurile de localizare și pedepsire a făptașilor. Totodată, IGP a sesizat toate autoritățile competente pentru înlăturarea, în cel mai scurt timp, a semnelor respective”, se menționează în comunicatul IGP.

Amintim că noaptea trecută, persoane necunoscute au desenat pe crucile din cimitir svastica, dar și literele „V” și „Z”, care reprezintă simbolurile agresiunii Rusiei asupra Ucrainei.

Imagini de la fața locului au fost publicate pe Facebook de către fostul deputat socialist Oleg Sava, care scrie că aceasta ar fi o reacție la decizia Parlamentului de a interzice simbolica de război rusească – panglica Sfântului Gheorghe, literele V și Z.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.