Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ryota Murata, fost campion olimpic la box, și-a anunțat retragerea la 37 de ani

Ryota Murata

Boxerul japonez Ryota Murata, fost campion olimpic ca amator şi campion mondial ca profesionist, şi-a anunţat marţi retragerea, la 37 de ani, afirmând că nu mai are provocări care să-l convingă să rămână în activitate, informează AFP.

Murata a devenit primul japonez medaliat cu aur la categoria mijlocie, cu ocazia Jocurilor Olimpice 2012 de la Londra, înainte de a trece la profesionism şi a câştiga titlul mondial WBA la aceeaşi categorie de greutate, cinci ani mai târziu.

El a revenit în lumina reflectoarelor în aprilie anul trecut, când s-a luptat cu kazahul Ghenadi Golovkin la Saitama, la nord de Tokyo, având o evoluţie foarte bună împotriva celui supranumit "GGG", înainte de a se recunoaşte învins în runda a noua.

Murata le-a spus reporterilor, în cursul unei conferinţe de presă la Tokyo că a crezut întotdeauna că lupta împotriva lui Golovkin va fi ultima din cariera sa.

"După asta, nu am găsit altceva de făcut în box", a explicat pugilistul originar din Nara (sudul Japoniei), potrivit presei locale.

Ryota Murata se retrage cu un palmares profesionist de 16 victorii (inclusiv 13 prin KO) şi 3 înfrângeri. Una dintre aceste înfrângeri, suferită la puncte în faţa franco-camerunezului Hassan Ndam, a creat controverse în mai 2017. În revanşa disputată cinci luni mai târziu, japonezul s-a impus prin KO tehnic în runda a opta şi a intrat astfel în posesia centurii WBA la categoria mijlocie.

El a devenit o mare vedetă în Japonia după ce l-a învins pe brazilianul Esquiva Falcao şi a cucerit aurul la JO 2012 de la Londra, devenind primul campion olimpic de box al Japoniei începând din 1964.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.