Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a aflat! Descoperirea care spulberă tot ce se știa despre coronavirus

coronavirus

Perioada de incubație a noului coronavirus apărut în China, respectiv de la expunere la apariția simptomelor bolii, este, în medie, de 5,2 zile, dar variază mult de la un pacient la altul, arată unul dintre studiile cele mai ample privind această epidemie, potrivit medicalxpress.com,, scrie Mediafax.

Deși au recunoscut că estimarea este "imprecisă", cercetătorii chinezi care au realizat acest studiu, publicat în New England Journal of Medicine, au spus că își bazează concluziile pe observațiile medicale făcute pe parcursul a 14 zile în cazul persoanelor expuse la virus.

Organizația Mondială a Sănătății informa, luni, că perioada de incubație variază de la două la zece zile în cazul acestei infecții cu coronavirus, care are drept simptome febra, tusea și problemele respiratorii.

Cercetătorii au studiat primii 425 de pacienți diagnosticați cu acest virus pentru a stabili alte două caracteristici fundamentale ale epidemiei. De la prima manifestare, în Wuhan, în decembrie, numărul pacienților s-a dublat la fiecare 7,4 zile.

Citește și: Anunț de ULTIMĂ ORĂ de la meteorologi - Cod galben de viscol și ninsori. 27 de județe vizate

De asemenea, cercetătorii estimează că fiecare pacient a infectat, în medie, 2,2 persoane.

Cifra nu prezice cât de mare va fi epidemia, dar este utilă, cercetătorii fiind de părere că este una mică, apropiată de cea a unui sezon de gripă (1,3) și comparabilă cu cea din timpul epidemiei de Sindrom Acut Respirator Sever (SARS), din 2002-2003 (3).

Cercetătorii au mai descoperit că transmiterea de la om la om s-a făcut încă de la mijlocul lunii decembrie 2019.

Concluziile noului studiu sunt similare cu cele ale unuia realizat de o echipă de cercetători din Olanda, care a descoperit că perioada de incubație este de 5,8 zile, cu mari variații.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.