DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

S-a aflat! Cât au costat luminile de sărbători

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam iluminat lumini Craciun targ

Infocons a realizat un studiu comparativ cu privire la cheltuielile Primăriilor din cadrul reședințelor de județ din România pentru iluminatul festiv în perioada sărbătorilor de iarnă 2017-2018. Datele relevate sunt următoarele:

1. Alocația financiară aferentă echipamentelor folosite pentru iluminatul festiv

-4.641.353 lei (fără TVA) este suma cea mai mare alocată echipamentelor folosite pentru iluminatul festiv de către Primăria Municipiului Constanța.

-La polul opus, Primăria Municipiului Timișoara nu a utilizat fonduri pentru achiziționarea echipamentelor, folosindu-se de cele aflate în dotare din anii anteriori.

-Două direcții din cadrul Primăriei Sectorului 6 au oferit cifre diferite cu privire la alocarea financiară aferentă echipamentelor folosite pentru iluminatul festiv – Direcția Generală Comunicare și Relații Publice, respectiv Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană.

 

 

 

 

 

-711995.55 lei au achitat în medie Primăriile din România pentru iluminatul festiv.

2. Modalitatea de achiziție a instalațiilor

În total, au fost închiriate 38 de contracte pentru achiziția instalațiilor de iluminat. Acestea au fost distribuite, după cum urmează:

-40% din instalații au fost distribuite prin achiziție directă – din acestea, 10% au fost repartizate prin SEAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice);

-20% din instalații au fost distribuite prin licitație

-12.5% din instalații au fost distribuite prin închiriere;

-12.5% din instalații au fost distribuite prin contracte de concesiune;

-7.5% din instalații au fost achiziționate în prealabil, în anii anteriori;

-restul de 7.5% din instalații au fost distribuite prin proceduri de negociere fără publicarea unui anunț prealabil (Primăria Municipiului Ploiești), procedură simplificată (Primăria Sectorului 6) sau date spre folosire cu titlul gratuit (Primăria Municipiului București).

 

 

 

3. Costul aferent consumului zilnic al instalațiilor

-10 lei/zi a fost cel mai mic preț plătit de către Primăria Municipiului Târgoviște pentru consumul zilnic al instalațiilor.

-6496.22 lei/zi a fost cel mai mare preț plătit de către Primăria Municipiului București pentru consumul zilnic al instalațiilor.

 

 

-23.33% din instituții nu au oferit costul zilnic achitat, deoarece nu au efectuat o contorizare separată pentru instalațiile de iluminat.

-687.10 lei/zi a fost media cheltuielilor pentru consumul zilnic al instalațiilor.

4. Perioada de funcționare a instalațiilor

-Cea mai lungă perioadă de funcționare a instalațiilor a fost înregistrată în Sectorul 4 – 2 luni, între 15.11.2017 și 15.01.2018

-La polul opus, s-a situat Primăria Municipiului Slobozia, care a ținut în funcțiune instalațiile numai o lună – între 10.12.2017 și 10.01.2018.

-42.78 de zile a fost media de utilizare a instalațiilor pentru iluminatul festiv de către Primăriile din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.