Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a aflat cine este bugetarul român cu cel mai mare salariu. Suma fabuloasă câștigată de Cristina Neagu

CRISTINA NEAGU

Cristina Neagu (29 de ani) primeşte 22.000 de euro în fiecare lună de la CSM Bucureşti. Interul stânga se uită, astfel, de sus la vedetele de la FCSB, e depăşită doar de Ibrahima Balde (CFR Cluj) în topul celor mai bine plătiţi sportivi din România şi are cel mai mare salariu al unui bugetar român, potrivit Mediafax.

Venită la Bucureşti în luna aprilie a anului trecut cu obiectivul declarat de a câştiga Liga Campionilor cu o echipă românească, Cristina Neagu încasează 101.649 de lei în fiecare lună, echivalentul a 22.000 de euro, anunţă site-ul tolo.ro, care scrie că salariul brut al celei mai valoroase handbaliste a României se ridică la 120.962 de lei pe lună. Remunerată dintr-un buget care se ridică la aproximativ 15 milioane de euro pe an, de cinci ori mai mare decât cel de la înfiinţarea secţiei de handbal de la CSM Bucureşti, Cristina e cel mai bine plătit bugetar de către statul român. Conform sursei mai sus citate, Traian Halai, preşedintele EximBank, primeşte un venit lunar brut de 137.585 de lei, dar venitul net e mai mic decât al handbalistei.

În plin scandal cu DNA, Tudorel Toader își caută PR. Ce își dorește ministrul Justiției de la viitorul consilier personal

Prin comparaţie, Neagu câştiga aproximativ 15.000 de euro pe lună la Buducnost Podgorica, echipa de la care a venit la CSM Bucureşti, iar în acest moment este cea mai bine plătită jucătoare a lumii, peste Nora Mork (240.000 de euro pe an la Gyor) şi Alexandra Lacrabere (205.000 de euro pe an la Vardas Skopje). În plus, CSM Bucureşti a transferat-o şi pe Andrea Lekici, căpitanul naţionalei Serbieim pe un salariu de peste 205.000 de euro pe an.

În Liga 1, Gigi Becali le oferă 20.000 de euro vedetelor Constantin Budescu, Denis Alibec, Filipe Teixeira şi Valerică Găman, Ciprian Deac primeşte de la CFR Cluj aceeaşi sumă, iar liderul salariilor este un alt clujean, atacantul Ibrahima Balde, care încasează 30.000 de euro în fiecare lună.

În momentul venirii lui Neagu la CSM Bucureşti, s-a speculat că interul stânga ar primi 300.000 de euro pe an: "Chiar dacă au fost discuţii multe despre contractul meu de la CSM, practic asta a fost prima discuţie că vin să joc pe bani publici, că nu ştiu ce salariu o să câştig. Sumele vehiculate în presă nu sunt adevărate, în al doilea rând nu aş putea eu să spun ce salariu câştig, pentru că este confidenţial, dar eu nu am venit la CSM pentru bani. Câştigam foarte bine şi în Muntenegru şi duceam o viaţă liniştită şi lipsită de griji. Am venit la CSM pentru că am incredere în acest proiect şi în această echipă. Poate câştiga din nou Liga Campionilor şi vreau să îmi indeplinesc acest vis", spunea Neagu, în luna septembrie a anului trecut, pentru Telekom Sport.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.