Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a aflat cum au murit, de fapt, pasagerii de pe Titan: nu lipsa oxigenului le-a fost fatală

titan

Marina SUA a detectat duminică un semnal acustic similar cu cel provocat de o implozie în zona în care submersibilul Titan se scufunda în Atlanticul de Nord, când a pierdut comunicarea cu nava de suport, potrivit unui înalt oficial al Marinei, relatează CNN, informează News.ro.

Citește și: VIDEO | Societatea OceanGate și Garda de Coasă anunță că pasagerii submersibilului Titan sunt morți

Marina americană a transmis imediat aceste informaţii comandanţilor de la faţa locului care coordonau acţiunile de căutare, a spus oficialul joi, adăugând că informaţiile au fost folosite pentru a restrânge zona de căutare.

Dar sunetul imploziei nu a fost cionsiderat a fi ”definitiv”, a spus oficialul, iar eforturile multinaţionale de a găsi submersibilul au continuat ca o operaţiune de căutare şi salvare.

Vezi și: Încep să apară detalii despre submarinul dispărut plin cu miliardari în Atlantic - Un hublou pentru 1.300 de m adâncime folosit la 4000 de m

„Orice şansă de a salva o viaţă merită să continui misiunea”, a spus sursa citată.

Wall Street Journal a fost primul care a raportat despre semnalul acustica preluată de Marină.

Vezi și: Improvizație incredibilă: Submarinul dispărut în Atlantic era controlat cu un joystick de Xbox

Sunetul, captat de o rețea de senzori

Sunetul imploziei a fost captat de o reţea de senzori ca parte a unui sistem de ascultare subacvatică al Marinei, a spus oficialul, care a refuzat să intre în mai multe detalii despre sistemul secret. Reţeaua de senzori a permis Marinei să se concentreze asupra unei posibile locaţii a zgomotului, oferind echipelor de căutare o zonă mai bine determinată de căutare..

Marina a ajutat, de asemenea, la analiza şi alte date acustice care au fost auzite pe parcursul eforturilor de căutare. Acestea au fost probabil o formă de viaţă naturală sau sunete emise de alte nave şi de nave care au făcut parte din efortul de căutare, a spus oficialul.

Cei cinci pasageri ai submersibilului Titan au murit, a anunţat joi seară Paza de Coastă americană. Autorităţile au reconstituit în întregime coca submersibilului cu cinci elemente găsite. Primele elemente indică o ”implozie”, au transmis oficialii Pazei de Coastă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.