Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a aflat motivul pentru care rușii atacă cu drone doar pe timpul nopții: Ucraina are o mare problemă

arash drone

Purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene ale Ucrainei, Iuri Ihnat, a explicat că trupele ruse încearcă să atace cu drone pe timp de noapte sau în perioada întunecată a zilei, ceea ce poate complica activitatea apărării aeriene ucrainene.

"Tactica inerentă utilizării acestor drone este folosirea lor pe timp de noapte. Condițiile de vizibilitate sunt reduse, pentru că noaptea sunt greu de detectat de mijloacele care le doboară, atât de armele de calibru mic, cât şi de rachetele antiaeriene. Prin urmare, echipamentele radar sunt cele care le detectează, iar sistemele de rachete antiaeriene și alte arme de foc le doboară" - a explicat Ihnat, informează Rador.

Acesta adăugat că înainte de atac, rușii desfăşoară misiuni de recunoaștere, pentru a găsi punctele slabe ale forțelor de apărare aeriană și pentru a nu intra în zona de acțiune a acestora.

"Folosind albiile râurilor și acele zone pe care inamicul le recunoaște, unde putem avea anumite puncte slabe... Inamicul desfăşoară misiuni de recunoaștere înaintea loviturilor, încercând, astfel, să evite intrarea în zona apărării noastre aeriene" - a adăugat Iuri Ihnat.

Amintim că miercuri dimineaţă, trupele ruse au atacat capitala Ucrainei cu drone kamikaze iraniene de tip Shahed. Forțele de apărare aeriană ale Ucrainei au doborât toate cele 13 drone cu care invadatorii au încercat să atace Kievul, dar fragmente din dronele doborâte au deteriorat clădiri administrative și patru case.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.