Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a ajuns la SCANDAL între Colegiul Medicilor şi Alianţa Medicilor

raed arafat

Scandal între Colegiul Medicilor şi Alianţa Medicilor. Doctorul Gheorghe Borcean, președintele Biroului Executiv al Colegiului Medicilor din România contraatacă după ce Alianţa Medicilor le-a adus acuzaţii dure în urmă cu doar o zi.

Detalii aici: Acuzații dure din partea Alianței Medicilor: Ce ar fi făcut Raed Arafat și Nicolae Bănicioiu

Cei de la Alianţa Medicilor au acuzat faptul că Romania nu are conditii de a trata marii pacienti arsi, insa autoritatile au incercat sa ascunda acest lucru. Alianta Medicilor ii acuza pe ministrul demisionar al Sanatatii, Nicolae Bănicioiu, si pe doctorii Ioan Lascăr, Raed Arafat si Enescu Mircea Dan ca "au incercat sa musamalizeze situatia reala si competenta" sistemului sanitar din Romania in ceea ce priveste tratarea victimelor incendiului din clubul Colectiv.

Citeşte şi: STENOGRAME din dosarul cazului Colectiv: Hai, dă-mi o sută de milioane de euro să autorizez

Colegiul Medicilor a răspuns acuzaţiilor în cadrul unui comunicat de presă. "Colegiul Medicilor din România, constituit în conformitate cu prevederile titlului XII din legea 95/2006, privind reforma în domeniul sănătății, cu atribuții prevăzute de această lege, ia act de Comunicatul asociației informale Alianța Medicilor pentru modernizarea sistemului medical și constată că respectiva Asociație protestează public față de oameni politici și medici care au gestionat și gestionează în continuare situația marilor arși din evenimentul care a avut loc în Club Colectiv.

Citește și: Ambasadorul SUA, Hans Klemm, anunț crucial despre baza de la Deveselu

Dacă nu avem a face comentarii asupra alegațiilor privind oamenii politici implicați în gestiunea situației, cu toate că, în opinia noastră, alegațiile sunt nejustificate, nu același lucru putem să spunem despre critica publică pe care Alianța Medicilor pentru modernizarea sistemului medical o aduce unor colegi al căror prestigiu profesional nu a fost pus în discuție, a căror bună intenție și bune rezultate nu au fost contestate. Așa cum bine este știut, rezultatele muncii medicilor sunt evaluate, judecate, eventual contestate de către beneficiarii lor — pacienții și familiile acestora, în nici un caz de către alți medici.

În opinia noastră, acest mod de adresare și de judecată a performanțelor profesionale ale colegilor este cel puțin neavenit. Cu deosebit interes îi așteptăm pe colegii noștri să se adreseze în mod oficial instituției Colegiului Medicilor din România, în temeiul Statutului și Codului de Deontologie Medicală ale Colegiului Medicilor din România, dacă au de comentat atitudinea profesională a unor colegi", e răspunsul doctorului Gheorghe Borcean

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.