Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a ales praful de taxa de MILIARDE de euro asupra giganților internetului: A fost anulată, pentru că nu este unanimitate în UE

emirates247.com
giganti internet - facebook, apple, google, amazon

Cele 28 de state membre ale Uniunii Europene au suspendat, formal, proiectul unei taxe europene asupra giganţilor mediului online (aşa-numita 'taxă Gafa' - acronim de la Google, Amazon, Facebook, Apple), din cauza opoziţiei a patru ţări, transmite AFP, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Sebastian Ghiță: ‘O voce românească trebuie să se audă tare şi răspicat’

Miniştrii finanţelor din UE, reuniţi la Bruxelles în cadrul Consiliului ECOFIN, au trimis acest dosar la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), unde discuţiile vor continua pentru ajungerea la un acord privind taxa internaţională asupra giganţilor mediului online până în 2020.

''Dacă până la finalul lui 2020 s-ar dovedi că acordul la nivelul OCDE ia mai mult timp, Consiliul ar putea, în acest caz, să revină la discuţia asupra unei abordări europene'', a spus, potrivit AFP, ministrul român al finanţelor publice, Eugen Orlando Teodorovici, reprezentantul preşedinţiei Consiliului UE, după reuniunea ECOFIN de la Bruxelles.

Aşa cum era de aşteptat, Irlanda, Suedia, Danemarca şi Finlanda au respins marţi această iniţiativă legislativă europeană, ceea ce a condus la blocarea proiectului întrucât, în materie fiscală, pentru ajungerea la un acord este necesară unanimitatea la nivelul UE.

''Îmi pare rău că nu am ajuns la o înţelegere astăzi. Sunt de acord cu Bruno (Le Maire, ministrul francez al finanţelor), este o ocazie ratată'', a declarat comisarul european pentru afaceri economice, Pierre Moscovici, după încheierea reuniunii ECOFIN.

Reacţia SUA nu a întârziat. Astfel, Washingtonul a anunţat că are în vedere sesizarea Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC) în legătură că taxele, în opinia sa ''discriminatorii'', pe care Franţa şi alte ţări europene vor să le impună giganţilor internetului, precum Facebook şi Google, a indicat marţi, la Paris, un oficial american.

''În interiorul guvernului nostru, unii analizează dacă acest impact discriminatoriu ne-ar da dreptul (de contestare) în virtutea acordurilor comerciale şi tratatelor OMC'', a indicat Chip Harter, responsabil al Ministerului Finanţelor american şi delegat american pentru tratative fiscale internaţionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.