Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a anunțat mutarea pe care o face Viorica Dăncilă, după șahul dat de Klaus Iohannis: 'Va veni cu o formulă de Guvern în Parlament'

dancila iohannis

Florin Iordache, vicepreşedinte PSD, a declarat, miercuri, într-o intervenţie telefonică la Digi24, că PSD va lua o decizie la sfârşitul acestei săptămâni, când este programată o şedinţă a Comitetului Executiv la mare, dar a spus că probabil premierul Viorica Dăncilă va veni cu o formulă de guvern în Parlament şi că aceasta rămâne în cursa prezidenţială, chiar dacă Executivul pică.

Iordache a spus că declaraţia preşedintelui Klaus Iohannis în legătură cu nominalizarea Danei Gârbovan este „o bătaie de joc la adresa justiţiei”, pentru că Gârbovan este preşedinta unei asociaţii a magistraţilor.

Citește și: Vești uriașe pentru bucureșteni! Se reia de la 31 august

„Când premierul Dăncilă a venit cu un magistrat să gestioneze justiţia, ce vreţi dovadă mai mare de nepolitizare?”, a adăugat Iordache.

El a spus că, în actuala situaţie politică, PSD va lua o decizie la sfârşitul acestei săptămâni, în Comitetul Executiv, care se va reuni pe litoral.

Citește și: Anunț în toiul nopții al lui Alexandru Cumpănașu! Ce va înființa – Proiectul prezentat azi

Florin Iordache a precizat însă că urmează ca premierul să vină în Parlament cu o formulă de guvern şi există două posibilităţi: „să fie adoptată şi atunci toată critica lui Klaus Iohannis pică şi va fi o bilă albă foarte mare pentru Viorica Dăncilă, fie acest guvern să nu întrunească 233 de voturi şi atunci acest guvern să pice”.

Iordache a susţinut că şi în cazul în care guvernul va cădea Viorica Dăncilă va rămâne în cursa prezidenţială.

Citește și: Schimbare radicală! Un celebru lanț de hypermarket renunță la acest produs

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că el nu voa gira prin deciziile sale susţinerea acestui guvern. „Nu accept nicio propunere de remaniere din partea acestui guvern, nu doar pentru că şi-a schimbat componenţa politică, ci pentru că propunerile pe care le-am primit sunt pur şi simplu inacceptabile. Resping în integralitate remanierea propusă de premier”, a anunţat preşedintele. Klaus Iohannis a cerut Guvernului să declanşeze procedura de reconfirmare în Parlament şi a făcut apel la toate partidele de opoziţie să aibă o poziţie rezonabilă.

Citește și: Dezvăluire. Fiul unui general comunist, ajuns lider USR-PLUS! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.