Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a cerut închisoare pe viaţă pentru marocanul care a înjunghiat mortal două persoane în 2017, în Finlanda

politie finlanda

Un procuror finlandez a cerut marţi pedeapsa cu închisoarea pe viaţă pentru marocanul care a recunoscut că a omorât două persoane şi a rănit alte nouă cu un cuţit anul trecut în oraşul Turku, instanţa stabilind că acesta a fost pe deplin conştient de acţiunile sale, relatează Reuters şi dpa. Abderrahman Bouanane, care avea 22 de ani în momentul comiterii atacurilor, în august 2017, a fost acuzat de crime şi tentative de crime 'cu motivaţie teroristă' în oraşul finlandez Turku. El a declarat în faţa unui tribunal că este responsabil de atac, dar a negat că motivul acţiunilor sale a fost legat de terorism, conform Agerpres.

Procurorul a declarat că rezultatul evaluării psihiatrice nu va fi publicat până la începerea procesului, luna viitoare. Abderrahman Bouanane era un 'lup singuratic' care se considera un soldat pentru gruparea jihadistă Statul Islamic, potrivit poliţiei. Organizarea jihadistă nu şi-a asumat răspunderea pentru atacuri.

Bouanane a sosit în Finlanda în 2016, a locuit într-un centru de primire din Turku şi i s-a refuzat cererea de azil. Acesta este primul atac legat de terorism în ţara nordică. Condamnarea pe viaţă înseamnă în Finlanda cel puţin 12 ani de închisoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.