Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a convenit asupra unui acord referitor la prețul gazelor naturale rusești pentru Belarus până în 2025

infoactual.ro
Nord Stream gaze

Au fost semnate acorduri interguvernamentale pentru a stabili condițiile de stabilire a prețului pentru gazele naturale rusești pentru Belarus și a adaosului OAO Beltransgaz pentru perioada până în 2025, a declarat pentru BelTA serviciul de presă al Ministerului belarus al Energiei, scrie belta.by.

Ministrul belarus al Energiei, Viktor Karankevici, s-a întâlnit la Moscova cu ministrul rus al Energiei, Nikolai Shulginov. Au fost discutate chestiuni legate de cooperarea bilaterală în domeniul industriei energetice, inclusiv progresul în implementarea programelor de stat ale Uniunii privind înființarea piețelor comune de energie electrică și gaze naturale.

În urma reuniunii, a fost semnat un protocol de modificare a acordului interguvernamental privind stabilirea prețurilor (tarifelor) la livrările de gaze naturale către Belarus și la transportul gazelor naturale prin conductele situate în Belarus din 25 noiembrie 2011, precum și un protocol de modificare a acordului interguvernamental privind condițiile de vânzare a acțiunilor și funcționarea viitoare a OAO Beltransgaz din 25 noiembrie 2011.

Documentele semnate consolidează în cele din urmă acordurile la care șefii de stat din Belarus și Rusia au ajuns la 19 decembrie 2022 privind menținerea la nivelul din 2022 a condițiilor de livrare a gazelor naturale rusești către Belarus până la 31 decembrie 2025.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.