Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a DECIS: când vor fi anunțați noii judecători ai Curții Constituționale/DOCUMENT

www.ccr.ro
CCR

În luna iunie a acestui an expiră mandatele a trei dintre actualii judecători ai Curții Constituționale, iar în Parlament au început procedurile pentru noile nominalizări.

Citește și: Mihai Tudose replică DEVASTATOARE pentru Carmen Dan: 'Nu intra în dialog cu prostul, că se dezgheață și te inundă'

Termenul limită pentru depunerea candidaturilor este data de 6 mai, urmând ca în dața de 7 mai candidații să fie audiați în cadrul Comisiilor de specialitate. Votul în plenul Camerei Deputaților, respectiv Senatului se va da pe data de 15 iunie.

Cei trei judecători vor fi numiți în felul următor: unul din partea Camerei Deputaților, unul din partea Senatului și unul din partea Administrației Prezidențiale.

Conform informațiilor STIRIPESURSE.RO, la Senat se negociază pentru trimiterea la Curte a lui Teodor Meleșcanu, în prezent ministru de Externe. Mutarea s-ar putea realiza doar dacă ALDE este de acord să le cedeze Ministerul de Externe cu totul celor de la PSD.

Din partea Administrației Prezidențiale cele mai mari șanse le are Cristina Tarcea, actualul președinte al Înaltei Curți de Casație și Justiție.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.