Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a decis: Când vor fi judecați cei cinci suspecți în cazul atentatelor de pe 11 septembrie

11 septembrie

Procesul final al celor cinci suspecți în cazul atentatelor de pe 11 septembrie 2001 din Statele Unite, aflați în acest moment încarcerați la Guantanamo, va avea loc în 2021, la aproape două decenii de la atacurile de la World Trade Center, a informat The New York Times, citat de France 24.

Astfel, un judecător militar de la baza americană Guantanamo a decis că data la care va începe procesul este 11 ianuarie 2021. Procurorii au solicitat în instanță pedeapsa cu moartea pentru cei cinci suspecți, informează mediafax.ro.

Citește și: Florin Călinescu o nimicește pe Viorica Dăncilă! Doamna Dăncilă nu are faţă de un echipament sofisticat

Khalid Sheikh Mohammed, Walid bin Attash, Ramzi Binalshibh, Ali Abd al-Aziz Ali și Mustafa al-Hawsawi sunt acuzați că ar fi planificat și participat la atacurile din 2001 din Statele Unite, când patru avioane au fost deturnate, două dintre acestea lovind turnurile gemene World Trade Center de la New York, iar un al treilea lovind o aripă a Pentagonului. Cel de-al patrulea avion s-a prăbușit pe un câmp, după ce pasagerii au reușit să se opună planurilor teroriștilor de la bord.

Khalid Sheikh Mohammed este considerat principalul responsabil pentru aceste atacuri, în urma cărora au murit 2.976 de persoane în New York, Pennsylvania și Washington. Mohammed a fost capturat în Pakistan în 2003.

Citește și: Rareș Bogdan pune tunurile pe Tăriceanu! ‘Aţi stat bot în bot cu PSD şi acum faceţi din amnezie o virtute’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.