Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a decis: Legea pensiilor va fi dezbătută luni și marți în comisii, apoi merge în plen, la votul DECISIV al deputaților

Inquam Photos / Octav Ganea
plen parlament camera deputatilor

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat, vineri, că Legea pensiilor va fi dezbătută în Parlament la începutul săptămânii viitoare, respectiv luni și marți în comisiile de specialitate, urmând ca apoi proiectul să fie votat în plenul Camerei Deputaților.

„Pot să vă spun ce știu în calitate de parlamentar. Luni și marți vom dezbate Legea pensiilor. Ne propunem ca imediat după dezbaterea și aprobarea în comisiile de specialitate să fie votate în plen. Uletior, după trimiterea la promulgare nu știu”, a declarat, vineri, Marius Budăi, la finalul ședinței de Guvern.

Citește și: Ultimă oră! Anunț de la RCS&RDS pentru toți clienții săi! Vor putea face asta de luni, 10 decembrie

De asemenea, Executivul a aprobat, vineri, suplimentarea bugetului Ministerului Muncii cu 43.236.000 de lei, din Fondul de rezervă al Guvernului pentru 2018, arată ministerul într-un comunicat de presă. Banii vor fi folosiți pentru plata pensiilor și a ajutoarelor de bătrânețe.

Potrivti sursei citate, suma va fi folosită pentru plata pensiilor, ajutoarelor de bătrânețe, precum și pentru achitarea comisionului poștal aferent drepturilor de asigurări și asistență socială. În acest sens, au fost aprobate două Hotărâri de Guvern.

Citește și: Transportatorii îl amenință pe Klaus Iohannis! Îl vor taxa dur, dacă nu rezolvăt situația – Avertisment fără precedent

Legea pensiilor a fost adoptată de Senat pe 26 noiembrie. Proiectul urmează să fie dezbătut în comisiile de specialitate, iar apoi va primi votul în plenul Camerei Deputaților, în calitate de for decizional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.