Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a decis: Ministrul Apărării din Ucraina va fi demis, funcția va fi preluată de șeful GUR, care are doar 37 de ani (surse)

Kyrylo Budanov

Rada Supremă a Ucrainei va vota demiterea ministrului Apărării, Oleksi Reznikov, la următoarea ședință plenară din viitorul apropiat. În locul său va fi numit Kirill Budanov, șeful GUR (serviciul de informații al Ministerului Apărării).

Acest lucru a fost anunțat la reuniunea partidului "Slujitorul poporului" de către șeful fracțiunii, David Arakhamia, potrivit unor surse citate de RBC-Ucraina .

Interlocutorul a confirmat, de asemenea, informația potrivit căreia Vasil Maliuk va fi numit șef al SBU, iar Ihor Klimenko - șef al Ministerului Afacerilor Interne.

În același timp, sursa a raportat că Reznikov îl va înlocui pe Pavel Riabikin în funcția de ministru al Industriilor Strategice din Ucraina.

Corupție la nivel înalt în Ucraina

Ucraina a fost zguduită la sfârşitul lunii ianuarie de o serie de demisii şi concedieri pe fondul scandalului de corupţie dezvăluit de presă, care se referea la un contract semnat de Ministerul Apărării pentru o sumă presupus supraevaluată şi privind produse alimentare destinate soldaţilor.Mai mulţi înalţi responsabili din acest minister au fost demişi din funcţii, între care ministrul adjunct Viaceslav Şapovalov, în timp ce Reznikov, într-o primă etapă, denunţase acuzaţii "nefondate".

Persoane arestate

Biroul de stat de investigaţii din Ucraina (SBI) a informat vineri despre arestarea a cinci persoane implicate în presupusa fraudă legată de aprovizionarea forţele armate.

Aceasta este primul de scandal major de corupţie care izbucneşte de la începerea ofensivei ruse într-o ţară obişnuită cu acest gen de scandaluri înaintea războiului.

Autorităţile ucrainene au declanşat apoi un val de percheziţii la sediul unor administraţii, la domiciliile şi birourile unor funcţionari şi personalităţi publice pentru a-şi arăta voinţa de a face din lupta împotriva corupţiei o prioritate în contextul efortului de război şi al ajutorului occidental.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.