Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a decis ordinea intrării în concurs a interpreților în finala Eurovision

voltaj

Trupa Voltaj, care reprezinta România la Eurovision, va intra sâmbata în finala cu numarul 20, dupa ce organizatorii concursului au decis ordinea interpretarilor în show-ul în care va fi stabilit câstigatorul competitiei cântecului european 2015.

Ordinea de intrare în competitie a fost stabilita de televiziunea publica austriaca ORF si aprobata de European Broadcasting Union (EBU).

Show-ul de sâmbata noaptea va fi deschis de Slovenia, iar artistii care vor cânta înaintea celebrului 'Start vot' sunt cei de la Il Volo, reprezentantii Italiei.

Astfel, ordinea intrarii tarilor concurente în finala Eurovision este urmatoarea: Slovenia, Franta, Israel, Estonia, Marea Britanie, Armenia, Lituania, Serbia, Norvegia, Suedia, Cipru, Australia, Belgia, Austria, Grecia, Muntenegru, Germania, Polonia, Letonia, România, Spania, Ungaria, Georgia, Azerbaidjan, Rusia, Albania si Italia.

Anul acesta, în finala Eurovision, care se afla la editia jubiliara cu numarul 60, intra un numar record de tari - 27. Cu ocazia acestei aniversari, Australia a fost invitata în concurs datorita numarului mare de fani din aceasta tara, dar si pentru ca populatia australiana este formata, în majoritate, din imigranti europeni, dupa cum au motivat organizatorii.

În total, 20 de tari au intrat în finala Eurovision în urma a doua semifinale, în care au fost selectati câte 10 finalisti. Acestora li s-au alaturat sapte concurenti ai tarilor calificate automat în finala - Australia (invitata editiei jubiliare), Austria - tara gazda si tarile din 'Marele 5' - marile finantatoare Eurovision - Marea Britanie, Franta, Italia, Spania, Germania. Câstigatorul Eurovision va fi ales în urma votului juriilor de specialitate din tarile participante, cumulat cu votul publicului. Votul juriului si votul publicului au ponderi egale.

Finala Eurovision are loc sâmbata noapte, la Wiener Stadthalle din capitala Austriei.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.