Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a decretat stare de urgență în Noua Zeelandă

Twitter
starea de urgenta

Premierul neozeelandez Jacinda Ardern a decretat miercuri starea de urgenţă, în contextul în care această ţară se pregăteşte să intre în izolare totală la miezul nopţii pentru a combate pandemia de coronavirus, informează Reuters.

Miercuri, Noua Zeelandă a raportat 50 de cazuri noi de infectare, totalul ajungând în prezent la 205 de cazuri confirmate.

Starea de urgenţă conferă guvernului noi prerogative pentru a închide drumurile, a opri traficul şi a interzice rezidenţilor să desfăşoare activităţi neesenţiale sau să se deplaseze.

Nu va exista "nicio toleranţă" pentru cei care nu se izolează, iar guvernul va colabora cu poliţia pentru aplicarea pedepselor, a indicat şefa Apărării Civile de Urgenţă, Sarah Stuart-Black, într-o conferinţă de presă.

Noua Zeelandă va intra în izolare completă, timp de o lună, începând de miercuri de la ora 23:59 (10:59 GMT).

Întreaga populaţie a fost solicitată să rămână acasă, cu excepţia celor care lucrează în servicii esenţiale, cum ar fi asistenţa medicală, supermarketurile, benzinăriile şi farmaciile, în timp ce şcolile se vor închide.

Noua Zeelandă are în prezent patru cazuri înregistrate de transmisie comunitară a COVID-19, iar alte câteva sunt în curs de investigare. Unele dintre acestea sunt legate de o şcoală din Auckland unde şase elevi au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.