Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a demarat PLANUL 'Iohannis președinte-jucător' în laboratorul Cotroceniului

inquamphotos.com / Octav Ganea
prima zi d scoala Iohannis

Un plan bine pus la punct s-a declanșat la Cotroceni. Așa cum STIRIPESURSE.RO vă anunța (DETALII AICI), președintele Klaus Iohannis nu va rămâne un simplu spectator în această campanie electorală și va juca alături de liderii PNL.

Citește și: Gabriel Oprea, REVOLTAT: Acestea sunt adevărurile pe care procurorii nu le-au dat pe surse

Citește și: EXCLUSIV STENOGRAME PSD: Eu fac listele! NU vreau partide în partid!/ AUDIO

Citește și: Ultima LOVITURĂ dată de PRU: Ce persoană publică li s-a alăturat

În ultima săptămână, președintele Klaus Iohannis a început să joace pe scena politică cu mesaje clare, țintite. Primul mesaj de acest gen a fost cel în care a anunțat că își dorește un Guvern politic, după alegerile din 11 decembrie.

"Eu pot să vă spun părerea mea foarte simplu şi foarte clar: O ţară trebuie să aibă un guvern politic. Faptul că în această perioadă de criză am propus o persoană neafiliată politic a fost o soluţie pentru o perioadă limitată. Eu cred că după alegeri nu putem să discutăm de altceva decât de un guvern politic", a declarat Iohannis.

Ulterior, președintele a avut o intervenție tranșantă, în scandalul ultimelor zile și i-a cerut demisia senatorului Gabriel Oprea.

"După părerea mea, în Parlament nu trebuie să se voteze vinovăţia sau nevinovăţia. Acest lucru se stabileşte numai în instanţa de judecată. Situaţia la care s-a ajuns acum în speţa senatorului Oprea este o situaţie care nu poate fi uşor detensionată şi nu poate fi uşor rezolvată. Nu sunt convins că există posibilitatea procedurală să se reia votul în Senat, dar există posibilitatea pentru persoana vizată să demisioneze. Am fost impresionat câtă lume a ieşit să prosteze. Oamenii sunt revoltaţi pe bună dreptate. Cum îşi permit parlamentarii să protejeze pe cineva?", a declarat Iohannis.

Ba mai mult, Iohannis a transmis un mesaj românilor prin care le solicită să aleagă partide care nu au ”penali” pe liste, cu trimitere directă la PSD și un mesaj care vine în sprijinul mesajului politic transmis de PNL.

"Pe bună dreptate oamenii sunt revoltaţi. Adică, cum îşi permit parlamentarii să protejeze pe cineva printr-un vot? Dacă omul este nevinovat, nevinovăţia sa se va stabili în instanţă. Lucrurile au ajuns într-o zonă unde nu ar fi trebuit să se ajungă. Sunt foarte trist, mâhnit că Senatul, după atâta şi atâtea discuţii pe această temă, nu a înţeles despre ce este vorba. Senatorii în continuare votează la comanda partidului din care fac parte fără să ţină cont de nevoia de transparentizare şi deschidere, inclusiv în Senat avea atâţia oameni care au un discurs deschis anti-justiţie este revoltător şi cred că, o dată şi o dată, trebuie să înţeleagă alegătorul că de el depinde. Alegătorul poate să rezolve această problemă. Sunt partide care au înţeles cât de cât această nevoie de reformare şi sunt partide care nu vor să înţeleagă că drumul României este înspre stat de drept şi transparenţă şi dacă alegătorul vrea să participe la acest proces de primenire, atunci nu are decât să voteze partide care nu au pe liste penali şi să nu voteze partide care păstrează penalii pe listă, cu riscul unor nemulţumiri populare importante", a spus şeful statului.

Se anunță o campanie extrem de interesantă, iar pentru cei care credeau că Iohannis va sta la Cotroceni și va urmări cu atenție s-au înșelat. Președintele a decis să fie jucător și va juca în echipa PNL, la aceste alegeri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.