Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a dus și ultima șansă de revenire a Germaniei: 'plămânul Europei' se sufocă

www.twitter.com
germania

Vânzările cu amănuntul din Germania au scăzut în mod neaşteptat în februarie, potrivit datelor oficiale, anulând speranţa că consumul privat ar putea ajuta cea mai mare economie a Europei să se redreseze în primul trimestru, transmite Reuters, informează News.ro.

Vânzările cu amănuntul au scăzut cu 1,9% în februarie, faţă de luna precedentă, în termeni reali.

Analiştii chestionaţi de Reuters anticipau o creştere de 0,3% în februarie.

"Probabil asta este sfârşitul pentru creşterea pozitivă din primul trimestru. Cu producţia industrială cântărind PIB-ul, speranţele s-au îndreptat către consumul privat, pentru a compensa", a spus economistul şef al VP Bank, Thomas Gitzel.

Vânzările cu amănuntul de produse alimentare au scăzut cu 1,7% în termeni reali, comparativ cu ianuarie. Afacerile non-alimentare au scăzut cu 1,0%, în timp ce vânzările pe internet şi prin poştă au înregistrat o scădere a vânzărilor reale de la lună la lună de 2,8%.

Incertitudine mare în Germania

Sentimentul consumatorilor germani a fost redus, în ciuda inflaţiei în scădere, deoarece incertitudinea rămâne ridicată, un sondaj realizat de GfK şi Institutul pentru Decizii de Piaţă (NIM) din Nürnberg prognozând doar o uşoară creştere pentru aprilie, la -27,4, de la -28,8.

Creşterea veniturilor reale şi o piaţă stabilă a muncii sunt baze bune pentru redresarea rapidă a economiei de consum, dar există încă o lipsă de securitate şi optimism, a spus analistul pentru consumatori Rolf Buerkl de la NIM.

Există posibilităţi de îmbunătăţire, potrivit unui sondaj Ifo publicat joi, care a constatat că climatul de afaceri şi aşteptările din sectorul retail s-au îmbunătăţit în martie.

”Pesimismul care a fost o trăsătură atât de caracteristică a timpurilor recente se retrage”, a spus analistul Ifo Patrick Hoeppner.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.