Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a elucidat: Cum a fost 'UCISĂ' regina Marii Britanii de armata britanică, chiar de Ziua Națională a României

Klaus Iohannis regină buckingham

Un mesaj trimis de un utilizator care s-a semnat Gibbo a creat o frenezie de știri false după ce afirmația că Regina Marii Britanii a murit a ajuns la milioane de utilizatori, arată The Guardian.

Mesajul trimis inițial într-un grup din aplicația WhatsApp a convins milioane de oameni care regina a murit. După ce totul a fost lămurit, persistă misterul privind capacitatea unei persoane necunoscute de a da naștere unei adevărate psihoze care pare să indice ca sursă un exercițiu militar care a avut loc în apropiere de orașul Yeovil, din sudul Marii Britanii.

Citește și: Decizia majoră ÎCCJ! Iese Dragnea din închisoare?

Pe 1 decembrie, milioane de britanici au primit mesaje care sugerau că regina a murit. Mesajele trimise pe WhatsApp, Facebook și Twitter, au provocat căutări pe Google privind moartea reginei Elisabeth II. Palatul Buckingham a fost nevoit să formuleze o asigurare privind faptul că regina, în vârstă de 93 de ani e încă în viață.

Gibbo spunea că domnia reginei s-a încheiat. Elisabeth II ar fi încetat din viață în urma unui atac de cord în dimineața zilei de sâmbătă, dar informația ar fi fost ascunsă pentru a se permite armatei să se pregătească. Militarii erau anunțați să își facă bagajele și să își pregătească haine pentru două săptămâni.

Citește și: Veste BOMBĂ cu privire la modificarea contractelor individuale de muncă !

Cu toate că nu era niciun indiciu care să sugereze că știrea ar putea să fie adevărată, fotografia de profil a grupului de pe care a pornit povestea înfățișând un penis, informația a devent rapid virală, circulând pe rețelele de socializare.

După ce informația a fost negată oficial, jurnalistul Tom Cotterill de la Portsmouth News a ținut să identifice de unde a pornit povestea. Ziaristul a descoperit că în mesajul original exista un sâmbure de adevăr. Personalul militar de la RNAS Yeovilton și trupele unei baze militare din Somerset participau la un exercițiu care includea procedurile de acțiune pentru London Bridge, numele de cod al operațiunii masivă care s-ar pune în mișcare în momentul în care monarhul va muri.

Citește și: Corina Crețu – declarații incredibile despre bugetul României: 2021-2027!

Modul de acțiune pentru London Bridge este în vigoare de decenii întregi, vestea morții Reginei urmând a fi transmisă prin linii sigure premierului și altor oficiali cheie înainte de a fi anunțată prin intermediul canalelor de știri oficiale. Când Guardian a publicat un raport detaliat al planurilor în 2017, era menționată și implicarea mai multor corpuri de armată, Parlamentul fiind convocat ca și mii de persoane din cadrul armatei, care ar trebui să se prezinte la Westminster Hall.

Astfel, se pare că una dintre persoanele care au primit mesajul privind exercițiul militar l-a arătat prietenilor și aceștia au încercat să verifice informația provocând avalanșa de mesaje din mediul online.

Citește și: Dacian Cioloș : “Ne propunem să organizăm un prim congres al diasporei – PLUS”!

Un purtător de cuvânt al Marinei Regale a declarat că a existat un exercițiu la baza care găzduiește multe dintre operațiunile trupelor britanice: „Putem confirma că un exercițiu intern a avut loc la stația aeriană Royal Naval Yeovilton, în conformitate cu planurile de urgență stabilite pentru rechemarea personal. Aceste exerciții se desfășoară în mod regulat”, au arătat oficialitățile. ”Exercițiul s-a fost desfășurat fără niciun fel de probleme și regretăm orice tip de interpretare nepotrivită ar fi putut să apară”, au explicat militarii.

Citește și: INCREDIBIL- Marcel Vela vorbește despre procedurile care vor fi transmise la DIICOT! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.