Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a finalizat ancheta la CSA Steaua: Ciolacu s-a luat cu mâinile de cap când a văzut suma cheltuită de generali (Surse)

Ciolacu CSA

Premierul Marcel Ciolacu a cerut Corpului de Control, în urmă cu trei săptămâni, să efectueze o anchetă la clubul CSA Steaua. Verificările s-au finalizat, iar raportul preliminar arată că statul a cheltuit 100 de milioane de euro pentru clubul din Ghencea.

”Avem un raport preliminar. Statul a investit 100 de milioane de euro la CSA Steaua. Acum așteptăm raportul final.”, ar fi spus Marcel Ciolacu, conform surselor guvernamentale.

Corpul de Control al premierului a verificat respectarea normelor legale şi a normelor interne privind administrarea complexului sportiv, verificarea modului de obţinere a veniturilor din exploatarea complexului sportiv şi cheltuielile de funcţionare, dar şi alte aspecte considerate relevante, perioada verificată fiind de la 1 ianuarie 2021 până în prezent.

Ciolacu, nemulțumit de generalii de la CSA Steaua

Premierul Marcel Ciolacu a trimis Corpul de Control la CSA Steaua, iar ulterior a ieșit cu un mesaj de susținere pentru FCSB.

„Bazele sportive sunt ale statului român; bazele sportive sunt pentru sport. Nu trebuie să ne implicăm, nu trebuie să ţinem cont de alte lucruri şi să nu lăsăm anumiţi sportivi să joace pe aceste baze care sunt ale statului român. Cum şi eu, în acest moment vremelnic sunt prim-ministru, şi aceste baze se dau în administrare anumitor instituţii. Instituţiile respective trebuie să se ridice la nivelul aşteptării sportivilor. Înţeleg foarte bine că se pot face şi concerte pe stadioane, dar atunci când nu există competiţii, atunci când nu există solicitări de la sportivi, atunci când nu se deteriorează gazonul înaintea unei competiţii - regulile foarte stricte", a declarat premierul.

"Eu nu vreau să intru în nicio polemică... nu pot să te exprimi la televizor pe o bază a statului român sau cu o echipă care este plătită de către un minister. Cred că trebuie să avem bun simţ cu toţii şi să intrăm într-o logică care să ducă la performanţă în sport, nu la discuţii între conducători... Nu am făcut acest lucru pentru că trebuie echipa FCSB sau alte echipe să joace sau pentru un anumit patron. Am făcut acest lucru dintr-un principiu simplu: stadioanele sunt pentru sportivi, nu ai dreptul să iei unor sportivi dreptul de a juca pe un stadion", a mai declarat Ciolacu.

Întrebat dacă Florin Talpan, juristul CSA Steaua, şi-a depăşit atribuţiile, Marcel Ciolacu a răspuns: „Domnul Covaliu, doamna Lipă se pot mândri cu medaliile pe care le au la gât. Când tu nu ai nicio performanţă sportivă şi să te implici, să strici lucruri din ambiţii personale, vă anunţ că nu voi permite, nu domnului Talpan, nimănui cât timp sunt prim-ministru să facă acest lucru. Oamenii de sport au dreptul să vorbească”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.