Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a inaugurat o placă memorială în memoria lui Boris Nemţov: Construcţia, pe faţada imobilului în care locuit opozantul asasinat în 2015

nemtov

O placă memorială a fost inaugurată vineri, cu două zile înainte de alegerile prezidenţiale ruse, la Moscova, pe faţada imobilului în care a locuit Boris Nemţov, liderul opoziţiei ruse asasinat în urmă cu trei ani lângă Kremlin, a constatat o jurnalistă AFP. ”În acest imobil a locuit Boris Nemţov, un om politic remarcabil, ucis pe 27 februarie 2015”, se poate citi pe această mică placă, aşezată de către fiul opozantului, Anton Nemţov, în prezenţa a zeci de jurnalişti şi unor personalităţi din opoziţie. ”Am imortalizat, în sfârşit, memoria unei mari personalităţi care a fost ucisă din cauza visurilor sale politice”, a declarat, în cursul ceremoniei, Ksenia Sobciak, o jurnalistă de televiziune apropiată opoziţiei liberale şi candidată în alegerile prezidenţiale de duminică.

La sfârşitul lui februarie, mii de moscoviţi au defilat la Moscova, în semn de omagiu faţă de Boris Nemţov, agitând pancarte pe care se putea citi ”Nu mi-e frică” şi ”Ne amintim, nu vom ierta”. Boris Nemţov, care a jucat un rol important în opoziţia faţă de Vladimir Putin şi care a fost vicepremier în perioada preşedintelui Boris Elţîn, a fost împuşcat cu patru gloanţe în spate, în stradă, pe 27 februarie 2015. În iulie 2017, cinci ceceni, originari din republicile musulmane Cecenia şi Inguşetia, în Caucazul rus, au fost condamnaţi în acest asasinat, de un tribunal din Moscova, la pedepse cuprinse între 11 şi 20 de ani de închisoare. La finalul procesului, familia Nemţov a denunţat un ”fiasco total” al justiţiei, care nu a reuşit să găsească comanditarul, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.