Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a inițiat Comisie de anchetă pentru aflarea beneficiarilor de coloane OFICIALE

coloana oficiala

Scandalul Oprea - coloana oficială care a dus la moartea unui polițist de la Brigada Rutiera ia amploare. În Parlament e deja inițiată procedura pentru constituirea unui comisii de anchetă pentru aflarea beneficiarilor de COLOANE OFICIALE din anii 2014-2015.

”Vom depune solicitarea semnată de grupul PND azi la ora 14.00 la ședința Biroului Permanent al Camerei Deputațillor. Avem deja solicitarea scrisă și semnată și vom veni cu ea în fața colegilor. Îi așteptăm și pe cei de la PNL să fie alături de noi în acest demers”, a declarat deputatul Radu Popa, șeful Grupului parlamentar al PND.

*****

De altfel anunțul a fost făcut încă din week-end de șeful PND, Daniel Fenechiu:

Partidul National Democrat va initia de luni procedura de constituire a unei Comisii parlamentare de ancheta privind utilizarea de catre demnitari a coloanelor oficiale, incepand cu data de 1 ianuarie 2009. Mai exact, PND propune ca obiectivele Comisiei de ancheta sa fie :
1) Identificarea demnitarilor- cu exceptia Presedintelui Romaniei, presedintilor Camerei Deputatilor si Senatului si a Primului-Ministru, care incepand cu data de 1 ianuarie 2009, au utilizat coloane oficiale.
2) Stabilirea legalitatii utilizarii coloanelor oficiale de catre demnitari- altii decat Presedintele Romaniei, presedintii Camerei Deputatilor si Senatului si Primul-Ministru, care au beneficiat de coloane oficiale si, in cazul identificarii unor incalcari ale textelor legale in vigoare, sesizarea organelor de ancheta competente.
Partidul National Democrat considera ca este firesc ca romanii sa stie care sunt demnitarii care incalca legea si ii sfideaza "cu girofarul" si are convingerea ca infiintarea Comisiei parlamentare de ancheta este o dovada de respect fata de romani si Statul de drept. Totodata, PND apreciaza ca infiintarea comisiei parlamentare de ancheta nu impieteaza in niciun fel asupra eventualelor cercetari efectuate de Parchet in cazul tanarului politist, din coloana oficiala ce-l transporta pe Viceprim-Ministrul Gabriel Oprea prin Bucuresti, mort in accidentul din 20 octombrie. Ancheta Parchetului vizeaza stabilirea circumstantelor si responsabilitatilor concrete care au dus la decesul tanarului politist din coloana oficiala a Vipeprim-Ministrului Gabriel Oprea, in timp ce investigatia Comisiei parlamentare de ancheta ar urma sa stabileasca care sunt demnitarii care au utilizat coloane oficiale si daca a fost respectata legea in materie.
Partidul National Democrat isi exprima speranta ca atat opozitia adevarata cat si parlamentarii din arcul guvernamental care mai au un dram de constiinta vor sustine infiintarea Comisiei parlamentare de ancheta!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.