Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a lăsat cu rețineri la Iași: Procurorii le-au pus cătușe după ce l-au săltat pe Cristian Adomniței

catuse

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, a fost chemat la audieri de procurorii DNA Iaşi joi, 7 mai.

Citește și: ULUITOR Ce nu s-a remarcat la Elena Udrea când a fost eliberată / FOTO

Teodora Jinga, șefa Direcției de Proiecte Europene, și Carmen Irimescu, șefa Proiecte și Parteneriate la Direcția de Proiecte și Dezvoltare Durabilă, și Popa Letitia au fost reținute pentru 24 de ore de către procurorii DNA.

Citește și: VIDEO - Udrea a parasit penitenciarul. Prima declaratie la eliberare. Cui cere iertare

Pe 15 aprilie, procurorii au făcut percheziţii la CJ Iaşi, iar acţiunile lor vizau fapte de corupţie care ar fi fost făcute în perioada 2013 - 2015.

Adomniţei ar fi semnat un contract de promovare a judeţului Iaşi, proiect demarat în toamna anului 2013 prin societatea Laser Co SRL. În acest caz, s-au plătit circa 340.00 lei, însă firma nu şi-a respectat contractul. Potrivit unor surse, se pare că mai mulţi angajaţi din instituţie, care au descoperit aceste nereguli, ar fi fost ameninţaţi de Adomniţei, căruia îi era frică de posibilitatea ca informaţiile să ajungă în mass-media. Acesta nu ar fi si singurul contract asupra căruia planează suspiciuni de fraudă şi care a fost derulat de când Adomniţei a ajuns preşedinte al Consiliului Judeţean, scriu jurnaliştii ieşeni.

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, şi vicepreşedintele Alin Aivănoaei sunt vizaţi în dosarul în care DNA face percheziţii. Potrivit unor surse judiciare, procurorii DNA cercetează nereguli privind un contract de 340.000 de lei, pentru servicii de promovare a judeţului.

Contractul, în valoare de 340.000 de lei, pentru servicii de promovare a judeţului Iaşi, semnat în 27 septembrie 2013, presupunea 16 repere şi avea durata maximă de execuţie de trei luni de la data semnării. În caz de executare cu întârziere, prestatorul putea fi obligat la plata de penalităţi de 0,1% pentru fiecare zi de întârziere din contravaloarea serviciilor rămase de executat, au precizat sursele citate.

Suma ar fi fost achitată firmei, iar procesul verbal de recepţie ar fi consemnat că totul este în regulă calitativ şi cantitativ, deşi în cele trei luni ar fi fost predate doar 11 din cele 16 repere de promovare. Auditul intern al CJ ar fi sesizat neregulile, iar acest aspect i-ar fi fost adus la cunoştinţă lui Cristian Adomniţei.

Preşedintele CJ Iaşi ar fi fost însă nemulţumit de constatările auditului intern şi ar fi ameninţat că "va lua măsuri drastice dacă ceea ce a constatat auditul ajunge la cunoştinţa publicului şi în presă", au arătat sursele citate.

Cristian Adomniţei, în vârstă de 40 de ani, este preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi din noiembrie 2012.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.