Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a reluat furnizarea apei în Orșova

MFE
apa robinet

Cei 10.000 de oameni din Orșova care au rămas fără apă după ce autorităţile au constatat că aceasta este plină de mâl primesc din nou, de luni, apă. Pentru încă 10 ore însă, apa nu e potabilă, potrivit Mediafax.

Potrivit unui comunicat al DSP Mehedinți, rezultatele analizelor fizico-chimice a probelor de apă prelevate de la stația de captare din Topleț se încadrează în parametrii normali, astfel că s-a dispus luni refurnizarea apei în sistemul de distribuție al municipiului Orșova.

Citește și: FSLI intră în plin SCANDAL privind cursurile online: Iohannis e SOMAT să publice legea prin care profesorii primesc sprijin

„Totuși, pentru dezinfecția apei, Direcția de Sănătate Publică Mehedinți a recomandat operatorului de apă să efectueze procedura de hiperclorinare, ceea ce înseamnă că într-un interval de maxim 10 ore apa nu este potabilă, putând fi folosită doar în scop menajer”, explică sursa citată.

10.000 de oameni din Orșova au rămas fără apă, după ce autorităţile au oprit furnizarea apei după ce au constatat că aceasta este plină de mâl.

Cristinel Pavel, prefectul judeţului Mehedinţi, declara că la priza de captare din localitatea Topleţ, din judeţul Caraş – Severin, a apărut „un fenomen inexplicabil, un grad mare de turbiditatea a apei”. Singura explicaţie pe care au găsit-o apecialiştii ar fi cantităţile mari de ploi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.