Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a respins convocarea unei SESIUNI EXTRAORDINARE a Camerei Deputaților pentru anchetarea evenimentelor de la protest: NU întrunește prevederile legale

Inquam Photos / Octav Ganea
plen parlament camera deputatilor

Cererea Opoziției de convocare a unei sesiuni extraordinare a Camerei Deputaților a fost respinsă în Biroul Permanent al forului, reprezentanții puterii susținând că solicitarea nu întrunește prevederile legale. Opozitia pregatise o motiune simpla impotriva ministrului de interne, proiectul de realizare a unei comisii de anchetare a evenimentelor din 10 august si o comisie privind problema pestei porcine.

"În momentul de față, această cerere nu întrunește toate prevederile legale", a declarat Carmen Mihălcescu, deputatul căruia Liviu Dragnea i-a delegat atribuțiile de președinte al Camerei Deputaților.

"În solicitare se specifică perioada în care să aibă loc, mai puțin ora la care aceasta să se întâmple. Motiv pentru care, colegul meu aflat de permanență săptămâna trecută, Florin Iordache, a decis ca aceasta să fie trimisă Secretariatului General pentru convocarea Biroului Permanent. Solicitarea nu întrunește în momentul de față toate prevederile legale și regulamentare în sensul în care, potrivit art.72 din Regulament, ar fi trebuit însoțită de un proiect de hotărâre prin care să specificăm denumirea comisiilor de anchetă, obiectivele acestora. Sunt și anumite inadvertențe de natură tehnică, începând cu tabelele, de care s-a făcut mișto în Biroul Permanent", a mai precizat Mihalcescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.