Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a rezolvat cazul soldatului gay: Ministerul respinge orice formă de discriminare

wsaz.com
gay

După ce persoana însărcinată să reprezinte poziția oficială a Ministerului Apărării (MA) în cadrul audierilor în cazul lui Marin Pavlescu, care a cerut fotografii intime pentru demonstrarea orientării sexuale, instituția vine cu o reacție.

Ministerul Apărării condamnă ideile prezentate și respinge orice formă de discriminare în cadrul structurilor sale, se arată în comunicat, transmite presa din Republica Moldova.

„În legătură cu răspândirea pe rețelele sociale și pe unele surse media a unei înregistrări din cadrul ședinței de audieri de la Consiliul pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității din Republica Moldova, cu referire la cazul Brigada ”Ștefan cel Mare” vs Marin Pavlescu, Ministerul Apărării comunică următoarele:

Ministerul Apărării condamnă ideile prezentate și respinge orice formă de discriminare în cadrul structurilor sale, precum și orice ingerință în viața privată a militarilor.

Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, a dispus o anchetă de serviciu în cadrul Inspectoratului Militar, pentru a clarifica circumstanțele, care au condus la exprimarea punctului de vedere personal al reprezentantului Ministerului în cadrul ședinței, fără să fi fost coordonat în prealabil.

De asemenea, pentru prevenirea oricărei forme de bullying și discriminare, ministrul Apărării a dispus întreprinderea unor măsuri instructiv-educative, care să se adreseze atât militarilor în termen, cât și personalului Ministerului Apărării.

Instituția reiterează importanța respectării plenare a drepturilor fundamentale în cadrul serviciului militar”, a precizat Ministerul.

Marin Pavlescu a publicat pe profilul lui de Facebook un video care conține declarații ale reprezentantului Ministerului Apărării, Petru Corciun, cu referire la „veridicitatea” că Marin este sau nu este gay.

Presa din Moldova amintește că activista Angelica Frolov a mărturisit despre un caz în care un tânăr gay este supus presiunii și hărțuirii, iar după puțin timp, tânărul despre care se vorbea a înregistrat un video.

Mai târziu, în cadrul unei conferințe de presă, care a durat mai bine de două ore, președintele Maia Sandu a declarat că va discuta acest caz cu Ministerul Apărării.

Cazul lui Marin Pavlescu a ajuns și în presa de peste Prut.

Ministerul Apărării a spus că nu au fost depistate dovezi ale hărțuirii, tratamentului inuman, violenței fizice, verbale și psihologice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.