Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a semnat acordul de preluare a Conacului `Costache Conachi` (Palatul de la Țigănești) în administrarea Consiliului Județean Galați

CJ Galați
Palatul de la Țigănești, Conacul Costache Conachi

Președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, a semnat azi la București acordul de preluare a Conacului “Costache Conachi” (Palatul de la Țigănești) în administrarea Consiliului Județean Galați, pe o perioadă de 10 ani.

“E oficial. Astăzi, am semnat acordul de cooperare cu Academia Română pentru salvarea Palatului de la Țigănești.

Astfel, timp de 10 ani, Palatul de la Țigănești, va fi în administrarea Consiliului Județean Galați, pentru a-l consolida, reabilita și renova cu ajutorul fondurilor europene. Este singura soluție de a salva de la dispariție unul dintre cele mai importante monumente istorice din județul nostru.

Vom reda astfel strălucirea de altădată a conacului și-l vom reface așa cum arăta în jurul anului 1840, când a fost construit.

content-image

Din păcate, astăzi, conacul este într-o avansată stare de degradare,  pentru că mulți nu au înțeles cât este de valoros și de frumos acest monument istoric.

content-image

content-image

Am identificat deja o axă de finanțare și vom depune pe fonduri europene un amplu proiect de reabilitare a conacului. Mulțumesc acad. Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, acad. Ioan Dumitrache, secretarul general al Academiei Române, acad. Marius Andruh, vicepreședinte al Academiei Române, acad. Nicolae-Victor Zamfir, vicepreședinte al Academiei Române, acad. Dumitru T. Murariu, vicepreședinte al Academiei Române, precum și întregului board de conducere al Academiei pentru sprijinul acordat și pentru implicarea în realizarea acestui acord”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

În cel mai scurt timp, vor fi demarate procedurile de realizare a studiilor de teren, precum și a documentației tehnice. Conacul “Costache Conachi”, construit în stil neoclasic, se află în satul Țigănești, comuna Munteni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.