Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a stabilit data înmormântării lui Gorbaciov - Kremlinul nu a decis încă dacă vor fi funeralii de stat

Unian
Mihail Gorbaciov

Ceremonia de înmormânare a ultimului președinte al Uniunii Sovietice, Mihail Gorbaciov, va avea loc sâmbătă, 3 septembrie, a decalrat fostul redactor-șef de la Ekho Moskvy, Aleksey Venediktov, pentru RIA Novosti.

"Detaliile sunt în curs de clarificare. Da, sâmbătă", a spus Venediktov când a fost întrebat când va avea loc înmormântarea.

Jurnalistul a mai precizat că înmormântarea politicianului va avea loc la cimitirul Novodeviciy după slujba de adio.

Mihail Gorbaciov a murit pe 30 august, la vârsta de 92 de ani. A fost singurul președinte al URSS, ultimul secretar general al Comitetului Central al PCUS și președinte al Prezidiului Sovietului Suprem al URSS. Politicianul a preluat funcția de secretar general în 1985, după care a anunțat perestroika, menită să democratizeze societatea sovietică.

La Kremlin nu s-a luat încă nicio decizie dacă funeraliile fostului președinte sovietic vor fi funeralii de stat.

"Nu pot spune cu siguranță încă. Chestiunea va fi tratată astăzi. Se va lua o decizie. Încă nu s-a luat nicio decizie", a declarat purtătorul de cuvânt al lui Putin, pentru agenția Interfax.

De asemenea, a fost întrebat dacă președintele rus Vladimir Putin intenționează să participe la funeralii.

"Nu știm încă cum va fi totul. Procedura va depinde de dorințele rudelor și prietenilor. Nu există încă nicio informație", a adăugat el.

Anterior, miercuri, două surse bine informate au declarat pentru Interfax că înmormântarea lui Gorbaciov nu va fi o înmormântare de stat.

Peskov a mai spus că decizia de comemorare a lui Gorbaciov, primul președinte al URSS, este luată fie de șeful statului, fie de autoritățile orașului, ceea ce necesită timp.

"Această decizie este luată fie de președinte, fie de autoritățile orașului, nu știu ce decizii vor fi luate, trebuie să așteptăm", a declarat Peskov reporterilor, răspunzând la întrebarea respectivă.

Anterior, Fundația Gorbaciov a declarat pentru Interfax că acesta va fi înmormântat la cimitirul Novodeviciy, alături de soția sa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.