Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a stabilit noua conducere a ASF - Cine vor fi președintele și cei patru vicepreședinți (surse)

Cristi Șelaru
Autoritatea de Supraveghere Financiară ASF

Coaliția a stabilit numele specialiștilor care vor face parte din viitorul Consiliul al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF). Aceștia urmează să fie audiați în Parlament și numiți în funcție marți, 12 decembrie.

Așa cum stiripesurse.ro anunța încă de acum o lună, viitorul șef ASF va fi Alexandru Petrescu, actual președinte al Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM), fost director al Poștei Române și fost ministru al Economiei.

Prim-vicepreședinte al ASF ar urma să fie Sorin Cristinel Mititelu. Absolvent al Academiei de Studii Economice, Sorin Mititelu are o experienţă de peste 20 de ani în sistemul financiar, din care mai mult de un deceniu în banking, în special la BCR. El a ajuns la BCR în 1999, pe poziţia de manager de sucursală, după falimentul Bancorex pentru care a lucrat timp de şase ani. În 2017 a părăsit BCR, unde era director la asigurări de viață.

Totodată, deputatul Gabriel Avramescu va primi susținere PNL pentru funcția de prim-vicepreședinte al ASF.

Vicepreședinți ar urma să fie trei actuali membri în Consiliul ASF: Ștefan Daniel Armeanu, Aura Gabriela Socol și Ovidiu Răzvan Wlassopol.

De asemenea, vicepreședinte ASF ar urma să fie și deputata PNL– Gabrielei Horga. Ea este lector universitar doctor la ASE.

Cei doi aleși PNL vor trebui să demisioneze din Parlament pentru a putea fi numiți la ASF, pentru un mandat de cinci ani.

Despre ASF

Cu un salariu de peste 15.000 de euro net pe lună și control asupra pieței asigurărilor, funcția de președintele ASF este una dintre cele mai râvnite din sistemul public.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) este instituția românească responsabilă cu autorizarea, reglementarea, supravegherea și controlul entităților din piețele financiare non-bancare românești: asigurări-reasigurări, instrumente și investiții financiare și pensii private.

Mandatului Consiliului ASF a expirat în luna noiembrie. Consiliul este format din președinte, prim-vicepreședinți, trei vicepreședinți și patru membri neexecutivi. Nicu Marcu ocupă funcția de președinte din iunie 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.