DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

S-au alocat 7 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor la noul sediu al IJP Covasna

casoteca.ro
bani incasari craciun

Conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Covasna a declarat, joi, că Ministerul Afacerilor Interne a alocat anul trecut 7,5 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor la viitorul sediu al instituţiei din municipiul Sfântu Gheorghe, a cărui construcţie a început în urmă cu aproape zece ani. Comandantul IJP Covasna, comisarul-şef Eugen Palade, a menţionat, în cadrul unei conferinţe de presă, că lucrările sunt realizate în proporţie de 67% şi estimează că până la finele acestui an va fi inaugurat unul dintre corpurile principale, conform Agerpres.

"Noul sediu al Inspectoratului trebuia să fie finalizat la sfârşitul anului 2010, dar din lipsă de resurse financiare, din păcate, am ajuns în 2018 şi suntem în faza aceasta (...) Ne bucurăm pentru că anul trecut conducerea Inspectoratului General a Poliţiei Române şi cea a Ministerului Afacerilor Interne au asigurat finanţarea acestui obiectiv cu o sumă consistentă (...) Am primit 7,5 milioane de lei, practic, mai mult de 30% din tot ce s-a alocat în decurs de zece ani pentru acest obiectiv s-a alocat anul trecut (...) În urma demersurilor efectuate, (...) conducerea Inspectoratului General şi Ministerul Afacerilor Interne deja au aprobat pentru acest an (...) 3,5 milioane de lei pentru noul sediu (...) Sperăm ca, până la sfârşitul anului, corpul A, care este în faza cea mai avansată, să fie finalizat la cheie, cum se spune, iar noi, cadrele Poliţiei Judeţene, dar şi celelalte structuri (...) să ne putem muta în noul sediu", a declarat Eugen Palade.

Acesta a mai adăugat că finalizarea noului sediu va aduce beneficii şi cetăţenilor, care vor fi serviţi în condiţii mai bune.

Piatra de temelie a clădirii, aflate în vecinătatea Inspectoratului Judeţean de Jandarmi din Sfântu Gheorghe, a fost pusă în anul 2008. Proiectul prevede construirea a trei corpuri cu o suprafaţă desfăşurată de aproximativ 3500 de metri pătraţi, care vor găzdui birourile, popota, garajele, arestul şi o sală de sport pentru poliţişti. Potrivit estimărilor, investiţia totală se va cifra la aproape zece milioane de euro.

În momentul de faţă serviciile operative şi neoperative din subordinea Inspectoratului Judeţean de Poliţie îşi desfăşoară activitatea în mai multe imobile disparate aflate pe teritoriul municipiului Sfântu Gheorghe.

În urmă cu câţiva ani, după sistarea temporară a lucrărilor de construcţie, Consiliul local Sfântu Gheorghe şi-a exprimat disponibilitatea de a prelua clădirea pentru a o transforma în bloc de locuinţe, iar conducerea Primăriei a făcut demersuri în acest sens pe lângă Ministerul Administraţiei şi Internelor şi Ministerul Dezvoltării Regionale. Autorităţile locale intenţionau să amenajeze aici 200 de locuinţe, jumătate pentru localnici şi jumătate pentru angajaţii din structurile Ministerului de Interne şi ai Poliţiei locale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.