Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-au constatat depăşiri ale nivelului de radioactivitate în zona adiacentă Laboratorului de Igiena Radiaţiilor

LiveScience
Radiatii

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiş a informat, miercuri, că în urma măsurătorilor periodice de radioactivitate ale mediului efectuate de către personalul Laboratorului de Igiena Radiaţiilor s-au constatat depăşiri ale nivelului de radioactivitate naturală în zona adiacentă laboratorului., potrivit Agerpres.

Ca urmare, spaţiul a fost balizat, pentru a restricţiona accesul.

De asemenea, a fost solicitat sprijinul instituţiilor abilitate în acest domeniu pentru evaluarea situaţiei. Ancheta se află încă în desfăşurare şi până la finalizarea acesteia, zona rămâne sub supravegherea unui echipaj de poliţie, a precizat DSP Timiş

Poliţiştii timişeni de la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase efectuează cercetări in rem pentru nerespectarea regimului materialelor nucleare sau al altor materii radioactive după ce în curtea Laboratorului de Igiena Radiaţiilor din Timişoara al DSP ar fi fost identificată prezenţa unei surse de radiaţii, potrivit Biroului de presă al Poliţiei Timiş.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Timiş a informat că nu au fost persoane contaminate şi nu există risc pentru populaţie.

Echipajul CBRN din cadrul Detaşamentului 1 de Pompieri Timişoara a efectuat o misiune de cercetare radiologică în zonă.

"Materialul radioactiv se află în curtea Laboratorului de Igiena Radiaţiilor de pe strada Victor Babeş din Timişoara. Cercetarea radiologică s-a efectuat în prezenţa şi sub îndrumarea inspectorului Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare. Echipajul CBRN a balizat zona la limita fondului natural de radiaţie. Facem precizarea că nu au fost persoane contaminate şi nu există risc pentru populaţie, deoarece zona este în curtea laboratorului", se menţionează în informarea transmisă de reprezentaţii ISU Timiş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.