Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-au decernat premiile Grammy: cine este marele câștigător al serii

 Grammy

Billie Eilish a triumfat la premiile Grammy adunând cinci trofee din șase nominalizări și nu a fost singura membră a familiei sale premiată duminică, la cea de-a 62-a ediție a premiilor Grammy, la Los Angeles.

Citește și: Viorica Dăncilă, lovitură sub centură pentru Ludovic Orban: îi urcă toți pensionarii în cap

Billie Eilish, care a adunat șase nominalizări la actuala ediție a premiilor Grammy, a câștigat premiul pentru piesa anului cu ”Bad Guy”. Era al doilea premiu ridicat de Eilish la această ediție a premiilor, după cel primit pentru Cel mai bun album vocal pop pentru ”When We All Fall Asleep, Where Do We Go?”. Finalul serii i-a aparținut în întregime, ridicând și trofeele pentru cel mai bun artist nou, înregistrarea anului și distincția albumul anului, informează Mediafax.

Totuși familia cântăreței a plecat acasă cu șase trofee, fratele acesteia Finneas, a primind duminică premiul Grammy pentru producătorul anului, categoria dedicată muzicii non-clasice.

A 62-a ediţie a premiilor Grammy a avut loc duminică noapte la Staples Center în Los Angeles. S-au acordat premii la 84 de categorii, nominalizările fiind selectate din peste 20.000 de candidaturi.

Spectacolul a fost deschis cu un recital susținut de artista cu cele mai multe nominalizări, Lizo. Un moment special a fost dedicat baschetbalistului Kobe Bryant, decedat în cursul zilei de duminică. Alicia Keys și Boyz II Men au interpretat piesa "It's So Hard to Say Goodbye to Yesterday" ca un omagiu adus sportivului dispărut în urma unui accident de elicopter.

Lizzo a și deschis seria premiilor decernate în transmisiune directă, ridicând trofeul pentru cea mai bună interpretare pop, pentru ”Truth Hurts”. Artista a fost nominalizată la opt categorii. A câștigat în total trei premii, fiind laureată în prima parte a zilei și pentru cea mai bună interpretare R&B tradițional, ca și pentru cel mai bun album urban contemporan.

După ce au câștigat premiul Grammy pentru cea mai bună interpretare a unui duo/grup country și în 2019, cu ”Tequila”, Dan+Shay au repetat isprava și duminică, revenind pe scenă pentru a ridica trofeul pentru ”Speachless”

La a treia nominalizare, Tyler, The Creator a câștigat primul Grammy din carieră pentru ”Igor”, cel mai bun album rap.

Înaintea galei principale s-au acordat 75 de distincții într-o ceremonie organizată separat. Printre cei premiați în avans s-au numărat Lizzo, Eilish, Lil Nas X, Lady Gaga și Beyoncé.

Lizzo a primit trofee pentru urban contemporary album, pentru “Cuz I Love You” și interpretare R&B traditional, pentru piesa “Jerome”. Lil Nas X, cu “Old Town Road” a câștigat pentru cea mai bună interpretare pop/duo group pentru varianta remix cu Billy Ray Cyrus. Piesa a primit și trofeul pentru cel mai bun video muzical. Beyoncé a câștigat pentru “Homecoming” trofeul pentru cel mai bun film muzical. Michelle Obama a fost premiată cu distincția pentru cel mai bun album spoken word pentru versiunea audio a volumului său “Becomin”. Premiul a fost ridicat de muziciana de jazz Esperanza Spalding în numele fostei prime doamne.

Elvis Costello & The Imposters au câștigat, pentru ”Look Now”, premiul pentru cel mai bun album pop tradițional, printre cei nominalizați la acest trofeu fiind Andrea Bocelli, Michael Buble, John Legend și Barbra Streisand. Pentru Cea mai bună înregistrare dance, premianții au gost The Chemical Brothers pentru ”Got To Keep On”, tot ei plecând și cu trofeul pentru cel mai bun album dance/electronic, pentru ”No Geography”.

Chitaristul Gary Clark Jr. a câștigat trei trofee, albumul său “This Land” fiind premiat drept cel mai bun album contemporan de blues, în timp ce piesa care a dat titlul albumului i-a adus premiile pentru cel mai bun cântec rock și cea mai bună interpretare rock.

Printre momentele speciale ale primei părți a zilei de duminică, premiile Grammy au prilejuit și revenirea legendarei Gloria Gaynor, vedeta muzicii disco premiată în 1980 pentru “I Will Survive”. Cântăreața a fost premiată pentru prima dată din 1980 pentru cel mai bun album gospel, “Testimony”. O premieră a fost triumful lui Tracy Young, care a devenit prima femeie premiată pentru cel mai bun remix, pentru varianta oferită piesei Madonnei, “I Rise.”

Tanya Tucker, a câștigat la 61 de ani primul trofeu Grammys din carieră pentru cel mai bun album country, “While I’m Livin” . Tot ea a câștigat și premiul pentru cea mai bună piesă country pentru “Bring My Flowers Now”. Willie Nelson a primit la 86 de ani premiul pentru cea mai bună interpretare country pentru "Ride Me Back Home".

Pentru cel mai bun album de comedie a fost premiat ”Sticks&Stones”, cu David Chapelle, fiind al treilea an în care actorul este premiantul categoriei.

Nipsey Hussle, rapperul care a murit în luna martie la 33 de ani, a câștigat un premiu pentru “Racks in the Middle”, pentru cea mai bună interpretare rap.

Anul trecut, vedeta premiilor Grammy a fost Childish Gambino, care a obținut patru trofee pentru piesa "This is America".

Lista completă a câștigătorilor poate fi consultată aici https://www.grammy.com/grammys/awards/62nd-annual-grammy-awards-2019

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.