Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-au ÎNCINS spiritele la Summit-ul de la Sibiu! Macron contestă actualul sistem prin care este desemnat preşedintele Comisiei Europene

reuters
macron

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, a reiterat, la summitul de la Sibiu, că se opune sistemului de tip "primul candidat" pentru desemnarea preşedintelui Comisiei Europene, conform Mediafax.

Citește și: Ipoteza BOMBĂ a unui medic în cazul Gabrielei Firea: '5 moduri prin care o sârmă ajunge în colon: Dorința de a conduce Capitala cu mână de fier' .

Emmanuel Macron a declarat la summitul de la Sibiu, potrivit Financial Times, că desemnarea de către formaţiunile paneuropene a câte unui candidat pentru postul de preşedinte al Comisiei Europene "nu este abordarea corectă".

"Eu am fost foarte clar asupra acestui subiect încă de la început", a declarat Emmanuel Macron, referindu-se la sistemul prin care primul politician de pe lista electorală a fiecărei formaţiuni este candidatul pentru postul de preşedinte al Comisiei Europene.

Emmanuel Macron a argumentat că această procedură nu are logică în actualul sistem electoral pentru desemnarea membrilor Parlamentului European, sistem în care cetăţenii votează partide de la nivel naţional, nu partide paneuropene. "Nu cred că este abordarea corectă până nu vom avea liste transnaţionale", a explicat Macron.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.