Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-au INSPIRAT din România? Mai mulți parlamentari din Japonia au fost PRINȘI în CLUBURI de noapte, în timp ce populația stă în lockdown

SAZ Bike
lockdown

Câțiva parlamentari din Japonia au fost surprinși petrecând în cluburi de noapte, în condițiile în care autoritățile le cereau oamenilor să stea acasă din cauza pandemiei. Premierul Yoshihide Suga își cere scuze.

Prim-ministrul japonez Yoshihide Suga și-a cerut scuze miercuri, după ce parlamentarii din coaliția sa de guvernământ au fost surprinși în cluburi de noapte, în ciuda cererii autorităților de a evita ca ieșirile inutile pentru limitarea răspândirii COVID-19, scrie Reuters, conform Mediafax.

Citește și: NEXT LEVEL: Beijingul a trecut la testări ANALE pentru depistarea COVID -19 pentru un milion de locuitori

„Îmi pare foarte rău că acest lucru s-a întâmplat atunci când le ceream oamenilor să nu iasă la restaurante după ora 20:00. și să evite ieșirile neesențiale”, a spus Suga Parlamentului.

Luna aceasta Japonia a instaurat starea de urgență în Tokyo și în alte zone pentru a reduce infectările. Măsura includea prevederea ca restaurantele și barurile să închidă până la ora 20:00, deși nu există sancțiuni pentru nerespectarea acesteia.

„Atitudinea mea a fost neglijentă într-un moment în care ceream oamenilor să aibă răbdare", a declarat Jun Matsumoto, un parlamentar al Partidului Liberal Democrat aflat la guvernare. Declarațiile lui Matsumoto au venit după ce a vizitat două cluburi de noapte din elegantul cartier Ginza din Tokyo, după ce a mâncat într-un restaurant italian.

Kiyohiko Toyama, un alt parlamentar, și-a cerut și el scuze după ce tabloidul „Shukan Bunshun” l-a surprins într-un club de noapte de lux din Ginza.

Au fost și alte incidente care au stârnit furia publicului.

Japonia are peste 35.000 de persoane care se recuperează acasă, în timp ce spitalele se luptă să ofere paturi pentru pacienții cu COVID-19 și cel puțin 25 de persoane au murit în timp ce erau acasă, potrivit unui sondaj recent al radiodifuzorului TBS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.