Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-au luat de la bani! Emmanuel Macron critică VIOLENT Belgia pentru că ia avioane americane: 'Sunt constrângeri politice, contrare interesului european'

NYMag
macron trump

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, ”regretă” o hotărâre a Guvernului belgian de a achizţiona avioane americane de vânătoare de tip F-35 ”în loc de o ofertă europeană”, o decizie ”strategic contrară intereselor europene”, a declarat el vineri în faţa presei, la Bratislava, relatează AFP.

Guvernul begian a anunţat joi că a ales avionul american de tip F-35 în vederea înlocuirii flotei sale învechite de avioane de vânătoare de tip F-16, în detrimentul avionului francez de tip Rafale, scrie news.ro.

Citește și: Lovitură de teatru în privinţa decesului lui Ilie Balaci! Lorena Balaci face o dezvăluire incredibilă

”Ofera franceză a venit după închidere. Regret alegerea făcută. Nu a fost doar oferta Rafale, a existat de asemenea Eurofighter, o adevărată ofertă europeană. Hotărârea are legătură cu o procedură belgiană, constrângeri politice din ţară, dar strategic este contrară interesului european”, a adăugat el.

”Voi face totul pentru ca în licitaţiile viitoare să fie promovate oferte europene”, a promis el, într-o vizită în Slovacia consacrată promovării proiectului său cu privire la Europa - inclusiv Europa Apărării.

Citește și: EXCLUSIV Cât a costat operația președintelui Klaus Iohannis – Reacția Spitalului Militar

”Europa trebuie să dezvolte o adevărată capacitate a industriei apărării europene, în toate ţările care cred în această aventură. Hotărârea mea iese consolidată din asta”, a conchis el.

”Europa nu va fi puternică decât dacă este cu adevărat suverană şi dacă ştie să se protejeze pe sine. Moştenim obiceiuri trecute, proiectele evocate au fost lansate înainte de venirea mea” la putere, a mai precizat el.

Citește și: Ofertă fabuloasă pentru Mihaela Rădulescu! Suma uriașă care i s-a dat ca să se dezbrace .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.