Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Să facem asta în stilul Berlinului'. O celebră actriță, arestată după publicarea unui mesaj despre Gaza / Este acuzată de susţinerea terorismului

middle est eye
maisa abdel hadi

O celebră actriţă arabă din Israel a fost arestată şi plasată în custodia poliţiei sub suspiciunea de "incitare la terorism" după ce a publicat pe Facebook un mesaj despre atacul comis de organizaţia palestiniană teroristă Hamas în Israel, au anunţat marţi poliţia israeliană şi avocaţii artistei, citaţi de AFP, scrie AGERPRES.

Actriţa Maisa Abdel Hadi, care locuieşte în oraşul Nazareth din nordul ţării, a fost arestată luni şi plasată în custodia autorităţilor până joi seară după ce a publicat pe pagina ei de Facebook fotografia unuia dintre buldozerele care au dărâmat gardul dintre Fâşia Gaza şi Israel la începutul atacului comis de Hamas, soldat cu peste 1.400 de morţi, în majoritatea lor civili.

"Să facem asta în stilul Berlinului", a scris ea în mesajul care însoţea fotografia, făcând aluzie la căderea din 1989 a Zidului Berlinului, care separa pe atunci cele două Germanii.

"Ea este acuzată de susţinere a terorismului", a declarat Jaafar Farah, directorul Asociaţiei pentru drepturile omului Mousawat ("Egalitate"). Unul dintre avocaţii asociaţiei o reprezintă în instanţă pe actriţa Maisa Abdel Hadi, în vârstă de 38 de ani, care a jucat în mai multe seriale TV, filme şi spectacole de teatru.

Potrivit numeroaselor mărturii şi Poliţiei israeliene, membri ai minorităţii arabe din Israel şi palestinieni din Ierusalimul de Est au fost concediaţi, expulzaţi din universităţile lor sau interogaţi pentru publicarea pe reţelele de socializare a unor mesaje prin care şi-au exprimat solidaritatea cu Fâşia Gaza după începerea războiului declanşat de atacul mişcării islamiste palestiniene Hamas.

Arabii israelieni, care reprezintă o cincime din populaţia israeliană, sunt descendenţi ai palestinienilor rămaşi pe pământurile lor după înfiinţarea statului Israel în 1948.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.