Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ŞAH la PNL! USR şi PLUS, aproape să bată palma - Cine va fi candidatul pentru Primăria Capitalei (surse)

alianta 2020 usr plus

Dacă PNL conta pe un conflict între USR şi PLUS, care să ducă la desemnarea a doi candidaţi separaţi la Primăria Capitalei, speranţele liberalilor pentru "culoar" electoral se micşorează considerabil. Potrivit unor surse politice, USR şi PLUS urmează să decidă săptămâna aceasta candidatul comun la funcţia de primar general al Municipiului Bucureşti.

Potrivit unor surse din cadrul Alianţei USR-PLUS, candidatul comun al celor două partide va fi Nicuşor Dan. Chiar dacă Dacian Cioloş a sperat până în ultimul moment că USR va renunţa la susţinerea pentru Nicuşor Dan, în favoarea lui Vlad Voiculescu, în cele din urmă s-a ajuns la concluzia că PNL şi PSD pot fi învinse doar prin susţinerea fără rezerve a candidatulu mai bine plasat în sondaje.

Astfel, liderii USR şi PLUS trec peste orgolii şi urmează să decidă susţinerea lui Nicuşor Dan, conform dorinţei USR Bucureşti. Nu este clar deocamdată cum va fi tranşată situaţia în ceea ce-l priveşte pe Vlad Voiculescu, surse din cadrul alianţei vehiculând varianta ca fostul ministru al Sănătăţii să se retragă din cursă.

O asemenea mişcare a USR-PLUS ar putea în cele din urmă să forţeze mâna liderilor PNL, care ar fi puşi în situaţia de a-l susţine la rândul lor pe Nicuşor Dan, mai ales că acesta nu este membru al unui partid.

Potrivit unui sondaj de opinie realizat de către CURS, pe un eșantion reprezentativ pentru populația Capitalei, Gabriela Firea este considerată de bucureșteni ca fiind politicianul cel mai pregătit pentru funcția de Primar General, 40% din cei chestionați considerând-o potrivită și foarte potrivită, în timp ce pe locul secund, la mare distanță, se situează un fost Primar, Traian Băsescu, cu 29%. Pe locurile următoare se situează Nicușor Dan (26%), Rareș Bogdan (23%), Vlad Voiculescu (22%), Victor Ponta (19%)..

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.