Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sala Polivalentă Cluj-Napoca va fi transformată în centru de spitalizare pentru bolnavii de COVID-19

someseanul.ro
Sala Polivalenta Cluj tenis

Sala Polivalentă Cluj-Napoca va fi transformată în centru de spitalizare pentru bolnavii de COVID-19, cu o capacitate de 350 de locuri, unde pacienții vor fi primiți, triați, cazați şi tratați. „Se cumpără echipamente și suntem cu arma la picior”, a spus primarul orașului, Emil Boc, potrivit MEDIAFAX.

Autorităţile din judeţul Cluj au aprobat transformarea Sălii Polivalente Cluj-Napoca într-un centru de spitalizare pentru bolnavii de COVID-19, cu 350 de paturi, primarul Emil Boc spunând că este „un scenariu de urgenţă”.

Citește și: Informațiile oficiale îl contrazic pe Klaus Iohannis! Șeful statului a comunicat cu șapte morți mai mult decât GCS! Nicio persoană decedată azi

Potrivit unui comunicat al companiei Auchan Retail România transmis, miercuri, oamenii de business sunt invitaţi să se implice în dotarea acestuia.

„Auchan începe pregătirea celui de-al doilea centru de suport medical, la Cluj-Napoca, în parteneriat cu Prefectura, Primăria, ISU, DSP Cluj şi mediul de afaceri. Autorităţile au aprobat transformarea Sălii Polivalente din Cluj-Napoca într-un centru de spitalizare pentru bolnavii de COVID-19 ce prezintă forme uşoare şi medii, cu 350 de paturi, în cadrul unui proiect comun cu Auchan Retail România. Oamenii de business sunt invitaţi să se implice în dotarea acestuia”, se arată în comunicat.

Spaţiul sălii va fi transformat temporar într-un centru de primire, triere, cazare şi tratare a bolnavilor infectaţi cu coronavirus, cazurile mai grave urmând a fi transferate către alte unităţi spitaliceşti.

„În prima etapă, prin intermediul autorităţilor locale, clădirea va fi pregătită şi pusă la dispoziţie pentru a fi echipată de către Auchan şi viitorii parteneri implicaţi în acest proiect. Ulterior echipării, clădirea va fi preluată de către autorităţile medicale desemnate de autorităţile publice competente şi va fi operată de către personal medical specializat”, au subliniat reprezentanţii companiei.

Citește și: Reținută pentru 24 de ore în trecut, a ajuns acum, în plină stare de urgență, să aibă contracte cu statul! Tânăra este membru PNL

Primarul Emil Boc a precizat că este vorba despre „un scenariu de urgenţă maximă la care speram să nu ajungem niciodată”.

„Este important să ştie clujenii că autorităţile, în parteneriat cu mediul de afaceri şi societatea civilă, au situaţia sub control şi se pregătesc pentru toate scenariile, inclusiv pentru scenarii la care sperăm să nu ajungem. (...) Se cumpără echipamentele şi suntem cu arma la picior”, a spus Boc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.