Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sala Polivalentă din Botoșani ar putea fi transformată în spital de campanie, pentru preluarea cazurilor uşoare de COVID-19

med.virginia.edu
delta covid

Prefectul judeţului Botoşani, Dan Nechifor, propune înfiinţarea unui spital de campanie în Sala Polivalentă "Elisabeta Lipă" din municipiul reşedinţă, pentru preluarea cazurilor uşoare de COVID-19.

El a declarat, miercuri, că o astfel de măsură se impune ca urmare a numărului limitat de paturi destinate pacienţilor cu COVID-19 din cele patru spitale din judeţ, dar şi ca urmare a creşterii alarmante a numărului de îmbolnăviri, potrivit Agerpres.

"Vom fi nevoiţi să găsim o unitate de cazare cel puţin pentru cazurile foarte uşoare, cele care sunt în a cincea sau a şasea zi de tratament şi care evoluează foarte bine, plus cei care nu ar trebui să mai stea în containere sau în corturi. Noi ne-am gândit, şi am discutat cu domnul primar (n.r.- primarul municipiului Botoşani, Cosmin Andrei), la Sala Sporturilor. Noi ne dorim foarte mult să facem măcar 100 de locuri de cazare", a afirmat Nechifor.

Prefectul spune că pentru amenajarea spitalului de campanie va solicita sprijinul comunităţii oamenilor de afaceri din Botoşani.

Pe de altă parte, primarul municipiului Botoşani, Cosmin Andrei, consideră că înfiinţarea unui spital de campanie este inoportună, în condiţiile în care la sfârşitul lunii noiembrie vor fi finalizate lucrările la noul spital de boli cronice şi îngrijiri paliative.

"O eventuală organizare pentru un spital de campanie cred că nu este potrivită, pentru că vom avea gata spitalul de boli paliative, dar bineînţeles că nu sunt împotriva acestui lucru, dacă se decide în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă sau dacă domnul prefect consideră acest lucru. Toată această perioadă de pregătire va coincide cu deschiderea acestui spital de boli paliative", a precizat primarul de Botoşani.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.