Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Salah Abdeslam, judecat în Belgia în legătură cu presupusa sa participare la un schimb de focuri cu poliţişti

atac paris

Salah Abdeslam, singurul membru în viaţă al comandourilor jihadiste care au atacat Parisul pe 13 noiembrie 2015, a părăsit în noaptea de duminică spre luni închisoarea franceză pentru a fi transferat în Belgia, unde este judecat luni, au declarat surse apropiate dosarului pentru AFP, scrie news.ro.

”El nu se mai află la (Închisoarea) Fleury-Mérogis”, la periferia pariziană, a declarat pentru AFP această sursă, fără să precizeze ora plecării şi traseul către Belgia.

Un convoi de vehicule aparţinând Jandarmeriei de elită GIGN a părăsit închisoarea între orele locale 3.30 (4.30, ora României) şi 4.00 (5.00, ira României), au constatat jurnalişti AFP, fără să poată identifica pasagerii.

În noaptea de duminică spre luni, un prim grup de trei maşini, încadrat de motociclişti, a ieşit din închisoarea din Essonne, la sud de capitala franceză, cu puţin înainte de ora locală 3.30, urmat de un al doilea grup, aproximativ 20 de minte mai târziu.

Un pic înainte de ora locală 4.00, alte trei vehicule au părăsit Fleury fără escortă.

Salah Abdeslam compare pentru prima oară în mod public luni, la Bruxelles, în legătură cu presupusa participare la un schimb de focuri cu poliţişti, la sfârşitul fugii sale, în martie 2015, în capitala belgiană.

Acest proces, în justiţia corecţională, este doar un preambul al celui care va avea loc în Franţa, cu privire la atentatele soldate cu 130 de morţi.

Însă el este foarte aşteptat, pentru a se vedea dacă acest infractor mărunt, devenit ”inamicul public numărul unu” va ieşi din tăcerea pe care o păstrează în faţa anchetatorilor francezi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.