Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Salah Abdeslam refuză în continuare să fie interogat

europe1.fr
salah abdeslam

Suspectul cheie în atacurile teroriste comise la Paris pe 13 noiembrie 2015, Salah Abdeslam, nu colaborează cu anchetatorii, el refuzând din nou la începutul lunii iulie să se prezinte la un interogatoriu unde ar fi trebuit să apară în faţa unui judecător antiterorist, relatează miercuri AFP citând surse apropiate anchetei.

Conform uneia dintre aceste surse, judecătorul de instrucţie a întocmit pe 8 iulie un proces verbal privind neprezentarea lui Abdeslam la interogatoriu, în care se menţionează că acesta din urmă a refuzat să fie scos din celula închisorii Fleury-Mérogis. Aceeaşi sursă afirmă că Abdeslam a transmis în scris refuzul de se prezenta la interogatoriu. Tot atunci, avocatul său, Frank Berton, pregătea o solicitare privind suspendarea supravegherii video permanente în închisoare a lui Abdeslam, considerat 'creierul' atacurilor teroriste din 13 noiembrie, soldate cu 130 de morţi. Avocatul a pus tăcerea clientului său pe seama 'acestei monitorizări video pe care nu o mai vrea'.

Salah Abdeslam, în vârstă de 26 de ani, a mai refuzat să răspundă întrebărilor judecătorului de instrucţie şi pe 20 mai. Arestat pe 18 martie în cartierul bruxellez Molenbeek, locul copilăriei sale şi unde a stat ascuns după atacurile de la Paris, el este inculpat în Franţa pentru asasinate teroriste. Fratele său, Ibrahim, este unul dintre teroriştii kamikaze membri ai comandourilor jihadiste care au executat atacuri în cafenele pariziene şi la sala de concerte Bataclan. Deocamdată nu este clar ce rol a jucat Salah. Se pare că a el a avut mai ales un rol logistic, dar o centură cu explozivi abandonată la Paris indică şi posibilitatea să fi avut în plan să comită şi el un atac sinucigaş, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.