Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Salarii majorate cu 30% pentru funcțiile didactice de conducere, plus spor și gradație de merit

wall-street.ro
bani-salariu-taxe-impozit

Guvernul a aprobat în şedinţa de joi o hotărâre prin care sunt stabilite salariile de bază pentru funcţiile de conducere din unităţile de învăţământ, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin, citat de Agerpres.

"Se elimină inechităţile salariale în ceea ce priveşte funcţiile didactice de conducere din sistemul de învăţământ preuniversitar, respectiv director, director adjunct, contabil-şef, secretar-şef cu nivel de studii superioare. Principiul stabilit pentru funcţiile didactice de conducere este acela că salariile de bază ale acestor funcţii să fie peste nivelul maxim al salariilor de bază de execuţie cu dirigenţie. În acest an, pentru director şi directori adjuncţi, faţă de salariul brut din decembrie 2023, creşterea brută medie totală va fi de peste 36% din care creşterea brută medie în luna ianuarie va fi de 30 de procente. La această creştere se adaugă sporul de suprasolicitare neuropsihică de 10 procente, iar, după caz, se poate acorda şi gradaţia de merit în valoare de 25%", precizat Constantin, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la finalul şedinţei de Guvern.

Urmează noi majorări

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a afirmat, luni, referindu-se la salariile din învăţâmânt, că acestea vor înregistra, în medie, o creştere peste 50% în perioada iunie 2023 - iunie 2024.

"O să dau doar câteva exemple, că poate sunt de interes. Am vorbit despre creşterea salariilor personalului din învăţământ. Ştim că salariile au crescut, în medie, cu între 25 şi 30% anul trecut, anul acesta vor creşte, tot aşa, pe medie, cu 20%. Asta înseamnă că între iunie 2023 - iunie 2024 avem o creştere, per total, de peste 50% în medie, în învăţământ. În cazul directorilor, creşterea, raportată la luna decembrie, începând cu 1 ianuarie este de aproximativ 30%. În iunie, creşterea, pe medie, tot aşa, sare undeva la 36%, vorbim despre creşteri importante", a afirmat ministrul în cadrul unei întâlniri cu directorii unităţilor de învăţământ din Prahova.

Deca a explicat că un director de unitate de învăţământ grad I va putea câştiga în iunie 2024 un salariu brut de 11.484 de lei, fără a lua în calcul alte sporuri, iar un director de unitate de învăţământ grad II va ajunge la un salariu brut de 11.812 lei la care se pot adăuga diferite sporuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.