Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Salariile medicilor cresc cu circa 20% - surse

medici-spital-sanatate

Premierul Victor Ponta si ministrul Sanatatii, Nicolae Baniciou, ar urma sa anunte, marti, de la ora 15.00, intr-o conferinta de presa, o posibila majorare a salariilor din sistemul sanitar cu o marja cuprinsa intre 10 si 20 de procente, spun surse politice.

Pe de alta parte, surse citate de B1TV sustin ca am putea asista la cresteri de 25%.

Miniştrul Sănătăţii, cel al Finanţelor si Premierul au discutat, marti, la sediul Guvernului, propunerile de majorare a salariilor medicilor.

Oficiali ai Ministerului Sănătăţii au declarat, pentru Mediafax, că la o întâlnirea de luni dintre ministerul Sanatatii si reprezentantii sindicatelor din sistemul sanitar, s-a discutat despre creşteri salariale, din toamnă, pentru tot sistemul medical, nu doar pentru medici.

"Se doreşte ca aceste majorări să se aplice din septembrie sau octombrie, nu s-a stabilit un cuantum, pentru că trebuie să se discute cu Ministerul de Finanţe, dar aceste majorări vor fi substanţiale", au spus sursele citate.

Peste 21.000 de medici au aderat la grupul de iniţiativă pe Facebook, numit "Alianţa Medicilor pentru modernizarea în sănătate", în urma deciziei Înaltei Curţi de Casaţi şi Justiţie (ICCJ), conform căreia medicii nu pot primi bani sau bunuri de la pacienţi, întrucât sunt asimilaţi funcţionarilor publici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.