Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Salariul minim nu va crește de la 1 ianuarie 2024: Cele trei variante de majorare discutate la Guvern

Inquam Photos / Octav Ganea
Nicolae Ciuca guvern sedinta

Peşedintele Consiliului Naţional al Intreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), Florin Jianu, a declarat marţi, după discuţiile de la Guvern pe tema salariului minim, că s-au propus trei variante, conform News.ro.

Propunerile pentru salariul minim au fost:

  • 3.500 de lei brut, de la 1 iulie 2024 şi 3.700 de lei de la 1 ianuarie 2025 (propunerea patronatelor)
  • 3.700 de lei brut, de la 1 iulie 2024 (propunerea Guvernului)
  • 3.800 de lei brut, de la 1 iulie 2024 (propunerea sindicatelor)

”Sindicatele au venit cu o propunere de creştere de 3.800 de lei de la 1 iulie 2024 iar Guvernul a venit cu o propunere de majorare de 3.700 de lei, de la 1 iulie 2024. Pentru industria agroalimentară să rămână comun salariul minim pe economie de 3.700 de lei şi să nu umble la salariul minim pe economie pentru construcţii, pentru că ei au un salariu diferenţiat la 4.500 de lei. Acestea au fost propunerile pe masă, acum vom vedea care este decizia Guvernului”, a precizat el. Jianu a menţionat că cei din Guvern sunt în analize în acest moment.

”Am înţeles de ce am avut această discuţie, astăzi, pentru că se construieşte bugetul de stat şi atunci trebuia să ia o decizie în zilele următoare. Bugetul am înţeles că se pune astăzi în transparenţă decizională, noi am cerut câteva lucruri, o cerere consistentă pentru mediul de afaceri şi am înţeles că este o creştere de 12% a bugetului privind IMM-urile. Nu am primit un răspuns foarte clar, dar credem şi sperăm şi o să fim atenţi la construcţia bugetului să existe sume pentru start-up-uri, pentru IMM-uri, pentru nivelul de garanţii pentru anul viitor, pentru că dacp vom discuta numai despre taxe şi impozite şi nu discutăm şi despre reconstrucţia şi de susţinerea mediului de afaceri nu cred că suntem într-un trend bun”, a completat Jianu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.